Consiliul Județean Bihor sprijină orașul Ștei și comuna Lunca cu un milion de lei pentru introducerea gazului

111

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 29 noiembrie, un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de asociere cu orașul Ștei și comuna Lunca, pentru realizarea în comun a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale. 

Potrivit contractului de asociere, Consiliul Județean Bihor alocă fiecărei primării suma de un milion de lei, monitorizează implementarea contractului de execuție și participă la recepția lucrărilor. Totodată, participă la organizarea procedurilor de achiziție și face parte din comisia de evaluare a ofertelor.

Cele două primării vor asigura diferența dintre suma alocată de autoritatea județeană și valoarea investiției cele revine, în urma rezultatului procedurii de concesiune. Primăriile Ștei și Lunca organizează procedurile de achiziție, urmăresc și monitorizeazăcontractul/contractele încheiate și racordarea la sistemulde distribuție a gazelor naturale.

Vă reamintim că până în prezent au mai fost încheiate contracte de asociere pentru introducerearețelei de distribuție a gazelor naturale cu primăriile din Sânnicolau Român și Tinca.

Consiliul Județean sprijină cu 5 milioane de lei, anual, UAT-urile care doresc introducerea sau extinderearețelelor de gaz. Astfel, 5 sau 6 primării vor putea săbeneficieze în fiecare an de sprijinul CJ Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.