Clasă în online. Un elev a fost confirmat pozitiv COVID-19

1391
 

La nici două zile de la începerea şcolii, o clasă de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea a trecut în online, după ce un elev a fost confirmat cu Covid 19.

„Am aflat aseară (marţi seara – n.r.) de la dirigintă că un elev a fost confirmat cu Covid 19. Am fost sunată aseară de cei de la DSP Bihor. Am suspendat activitatea clasei şi am făcut dezinfecţie. Acum încercăm să aflăm câţi dintre elevii din clasă sunt vaccinaţi. Conform normelor în vigoare, cei vaccinaţi se vor putea întoarce fizic la şcoală, iar cei nevaccinaţi vor continua activitatea online. Acum exact asta facem încercăm să facem, să aflăm câţi dintre ei sunt vaccinaţi”, a declarat prof. Anca Mile, directorul Colegiului, pentru bihon.ro.

Potrivit acesteia, elevul a intrat în contact cu colegii săi, la festivitatea de deschidere a anului şcolar care a durat 30 de minute în curtea Colegiului şi 45 de minute în sala de clasă, toţi elevii purtând măşti de protecţie însă. Direcţia de Sănătate Publică Bihor a demarat o anchetă pentru a stabili contacţii direcţi ai elevului.
„În momentul de faţă se desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a stabili care sunt persoanele cu care a intrat în contact. În momen- tul în care la o şcoală există un copil sau o persoană confirmată, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică a clasei pentru 14 zile. Iar în ziua a 8-a se face un test. Dacă testul este negativ, copiii care-şi fac test în ziua a VIII-a pot să-şi reia activitatea cu prezenţă fizică la şcoală, după apariţia rezultatului testului. Cei care nu vor să-şi facă testul sau nu sunt vaccinaţi îşi continuă activitatea 14 zile în online”, a declarat potrivit sursei citate Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.