Cine nu are batrâni, să-si cumpere! Caravana Cafeneaua Seniorilor ajunge la Oradea – 13 Mai 2016

165

Confederația Caritas România, împreună cu Asociația C.A.R.P. „OMENIA” București, partener în cadrul proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia” organizează ”Cafeneaua Seniorilor”, în ziua de 13.05.2016, începând cu ora 10:00, la Bookafé, Str. Nicolae Jiga, nr. 25, Oradea.

 

Discuțiile pe care le vor iniția în cadrul intalnirilor la Cafenea, fac parte dintr-un proces mai amplu destinat să aducă la masa dezbaterilor persoane vârstnice, reprezentanți ai autorităților și administrațiilor locale, precum și ai partidelor politice, și au ca scop creșterea capacității persoanelor în vârstă de a participa activ la influențarea deciziilor și politicilor publice, în vederea creării condițiilor favorabile pentru o îmbătrânire activă și demnă. Cu această ocazia, seniorii vor avea oportunitatea de a dezbate toate aspectele de viață care îî privesc și de a-și desemna „candidatul” pentru Parlamentul Seniorilor.

In premiera in Romania, se vor pune bazele unui Parlament al Seniorilor, format din 8 membri, care va milita pentru politici publice prin monitorizarea legislatiei dedicata persoanelor varstnice si va crea cadrul pentru o imbatranire activa, sanatoasa si demna. Irlanda este una dintre tarile Uniunii Europene care are un Parlament al Seniorilor, ce reuneste peste 100.000 de membri consultati.

13095854_985852971469048_4160968949086873153_n

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.