Bombă de artilerie găsită pe raza localității Drăgești ​

248

Luni, 24 mai, o bombă de artilerie provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de un muncitor, pe un teren viran de pe raza localității Drăgești.

Pompierii militari pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor au executat, pe raza localității Drăgești, o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Muniția a fost descoperită pe un teren viran, decătre un muncitor care efectua lucrări de defrișare a terenului și de consolidare a DN 76.

Sosiți la fața locului, specialiștii pirotehnicieni au identificat o bombă de artilerie de calibru 82 de milimetri, pe care au ridicat-o, transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă. 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii muniţiilor şi elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fiind totodată interzise mutarea, ridicarea și transportul acestora.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.