Bihorean arestat după ce a amenințat cu un pistol un tânăr în trafic

875
Mașina de poliție
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat bănuit de șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice, identificat cu operativitate, reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

 

Luni, 17 ianuarie, în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a unui bărbat de 31 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuit de comiterea în concurs a infracțiunilor de șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acesta este bănuit de polițiștii orădeni că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 11.40, în timp ce se afla la intersecția străzii Seleușului cu strada Cardinal Iuliu Hossu din municipiul Oradea, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier în urma căruia nu au rezultat victime, prin amenințarea cu un pistol de tip airsoft, l-ar fi constrâns pe un tânăr de 20 de ani, din Oradea, conducătorul celuilalt vehicul implicat înevenimentul rutier, să îi remită suma de 950 de lei pentru daunele produse, bani care, de altfel, i-au fost remiși la scurt timp, provocând prin aceste acțiuni, o stare de temere și indignare și tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

Marți, 18 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe bărbatul de 31de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Menționăm că, în acest caz polițiștii orădeni s-au sesizat din oficiu, în urma unei postări din mediul on-line, identificând în scurt timp, în urma investigațiilor efectuate, atât victima, cât și persoana bănuită de comiterea faptei și luând, astfel, cu operativitate, măsurile impuse de lege.

În acest context, vă reamintim faptul că, dacă sunteţi victimă sau martor la săvârşirea vreunei infracţiuni apelaţi imediat numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi timpul şi locul producerii evenimentului, cât mai multe date despre numărul şi semnalmentele persoanelor implicate, înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament, numerele și mărcile autovehiculelor folosite şi sesizaţi de urgenţă Poliţia prin Apelul de urgenţă 112!

Numărul unic de apel 112 este un număr telefonic gratuit, pus la dispoziţia cetăţeanului de către toţi operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situaţiile de urgenţă ce ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.