Beciuri inundate, copaci căzuți și o pensiune lovită de trăsnet în urma furtunii de azi dimineață (video)

2599
Inundați Bihor
 

În dimineața zilei de joi, 01 iulie, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării situate în localitatea Ghighișeni, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune din Șișterea, respectiv pentru degajarea a doi copaci, în municipiul Oradea.

​Primul apel care sesiza producerea unui eveniment generat de fenomenele menționate, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 03.25, apelanta precizând faptul că acoperișul unei pensiuni din localitatea Șișterea, comuna Cetariu, ardea violent, după ce fusese lovitde trăsnet.

​Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizate cu operativitate echipajele de pompieri militari din cadrul GărziiSălard cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța de tip B2 a subunității și două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, din care unul de stingere și unul de prim ajutor calificat, care, sosite la adresa indicată, au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiș al unei clădiri cu etaj.

​Pompierii militari au acționat cu autospeciala de lucru la înălțime și cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, realizând concomitent dispozitive de stingere a focarelor, de căutare-salvare a eventualelor victime și de protecție a altui corp de clădire din cadrul pensiunii, aflat în imediata proximitate. 

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04.25, forțele de intervenție reușind să salveze bunuri de o valoare semnificativă, împiedicând propagarea flăcărilor la etajul și parterul clădirii din lemn, respectiv la clădirea învecinată. A ars acoperișul construcției, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.​

​Începând de la ora 04.10, până la ora 08.00, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Ștei au acționat în sprijinulpopulației din localitatea Ghighișeni, comuna Rieni, evacuând apa acumulată în urma ploilor abundente în nouă beciuri.

​Tot în cursul acestei dimineți, pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Nicolae Jiga din municipiu, unde, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime și a accesoriilor din dotare, au degajat un arbore căzut pe acoperișul unei locuințe, iar echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au înlăturat un copac doborât de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Nicolae Bolcaş din localitate.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.