Bărbat prins în timp ce i-a dat 1000 euro mită unui poliţist care îl ancheta pentru conducere fără permis

288
poliția-800x501
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Oradea, este cercetat de procurori după ce a fost prins în flagrant în timp ce oferea o mie de euro unui polițist care îl ancheta pentru conducere fără permis.

Marți, 2 iunie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat în vârstă de 45 ani, din Oradea, în timp ce dădea mită suma de 1.000 de euro unui ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Bihor – Biroul Rutier al Poliției oraș Salonta, cu scopul ca acesta să nu dispună măsurile legale într-un dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, în ziua de 30.05.2020, orădeanul a fost depistat de polițist în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu deține permis de conducere. Pentru a scăpa de răspunderea penală, conducătorul auto i-a oferit polițistului o sumă de bani cu titlu de mită. Oferta a fost refuzată de ofițerul de poliție care a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bihor, sesizare înaintată de îndată unității de parchet competente, împreună cu care s-a realizat acțiunea de prindere în flagrant.

După audieri, procurorul a dispus cercetarea în continuare a bărbatului prins în flagrant pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.