Bănuit că ar fi tâlhărit un minor, pe stradă, depistat cu operativitate, reţinut de poliţişti şi arestat de magistraţi

336
Atestat
Foto caracter ilustrativ

Duminică, 9 august, în jurul orei 18.48, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A..U. 112 că în jurul orei 18.30, în timp ce un un tânăr de 16 ani, din Salonta, se afla pe strada Bartók Béla din localitate, a fost deposedat, prin ameninţare, de un lănţişor din aur pe care-l purta la gât, de către o persoană necunoscută.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Salonta au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 17 ani, din municipiul Salonta. Acesta a fost depistat pe raza localităţii, la aproximativ 30 de minute de la comiterea faptei.

În urma continuării cercetărilor şi administrării probatoriului în cauză, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta l-au reţinut pe tânărul de 17 ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Luni, 10 august, poliţiştii de investigaţii criminale salontani l-au prezentat pe acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului şi a dispus faţă de tânărul de 17 ani măsura arestării preventive pe o perioadă de 20 de zile.

Poliţiştii salontani continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.