Autoturism marca Volkswagen Golf,  în valoare de 20.000 de euro, furat din Italia descoperit în Vama Borș

325
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un autoturism marca VW tip Golf,  în valoare de 20.000 de euro, care era căutat pentru confiscare de autorităţile din Italia.

În data de 26.06.2018, în jurul orelor 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român B.S, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Bihor, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Italia.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia și că achiziționase autoturismul de la un cetăţean italian a cărui identitate nu o cunoaşte, în urmă cu câteva zile din Budapesta, plătind suma de 15.500 euro.

Autoturismul în valoare de 20.000 euro va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire pentru cetăţeanul român, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.