Autoturism căutat în Italia, depistat de poliţiştii de frontieră în Vama Borș

225

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean Tadjikistan care conducea un autoturism marca Toyota model RAV 4, în valoare de 35.000 euro, care figura ca fiind căutat de către autorităţile din Italia.

 

Ieri, în jurul orei 00.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul Tadjikistan, Y.S, în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Rav 4, înmatriculat în Ucraina. Împreună cu acesta mai călătorea ca pasager un cetățean ucrainean.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile italiene în urmă cu 10 zile.

De asemenea, lucrătorii noştri au observat urme de modificări prin ștergere la seriile de caroserie, suspectând astfel contrafacerea seriilor și constatând că certificatul de înmatriculare este fals.

Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu trei zile din Italia contra sumei de 21.000 de dolari  și nu ştia că aceasta se află în atenția autorităților.

Drept urmare, autoturismul în valoare de 35.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals,urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.