Autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de polițiștii de frontieră din Vama Borș

137
Autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș – județul Bihor au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca Rover, model Mini One, în valoare de 9.500 lei, căutat de autoritățile din Marea Britanie.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș – I.T.P.F. Oradea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 42 ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap-tractor marca Mercedes și semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în România. În interiorul acestuia a fost descoperit un autoturism marca Rover, model Mini One, fără plăcuțe de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun  căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, la data de 14.11.2019.

Faţă de cele constatate, șoferul a declarat că a adus autoturismul la rugămintea unui prieten și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

Autoturismul, în valoare de 9.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.