Autostrada transfrontalieră Oradea – Debrețin a fost inaugurată (video)

5952
Autostrada transfrontalieră Oradea - Debrețin a fost inaugurată

În prezenţa oficialităţilor din România şi Ungaria, azi, 4 septembrie, a avut loc ceremonia de deschidere a punctului de frontieră dintre România și Ungaria Nagykereki-Borș II şi inaugurarea conexiunii de autostradă A3-M4. Până la graniță, tronsonul de autostradă din România are 5,35 km. Se urcă pe autostradă la nord de Biharia, de pe DN 19 Oradea – Satu Mare, printr-un nod rutier.

 

Tot vineri s-a deschis traficul prin vama Borş II – Nagykereki, a doua vamă în regim de autostradă, dintre România și Ungaria, după cea de la Nădlac II. Punctul de frontieră face conexiunea între autostrada Cluj-Napoca – Santăul Mare (România) şi autostrada Nagykereki – Szolnok (Ungaria), cu ramificație spre autostrada ce duce spre Debrețin și, mai departe, spre Budapesta.

Citește pe aceeași temă: Un nou punct de frontieră modern deschis traficului internaţional la graniţa cu Ungaria: Borş II – Nagykereki

La evenimentul inaugural au fost prezenți miniștrii de Externe ai României și Ungariei, Bogdan Aurescu și Péter Szijjártó, precum și ministrul român al Transporturilor, Lucian Bode.

În ce priveşte lucrările pentru realizarea centurilor ocolitoare Aleşd, Beiuş – Ştei şi Săcueni, ministrul Bode a afirmat că acestea pot fi atribuite administraţiilor locale, “acolo unde acestea au capacitatea”, dar vor fi prioritizate, “pentru că nu putem face 3.000 km pe an”.

Vezi mai jos conferința susținută de ministrul român al Transporturilor, Lucian Bode.

LIVE Conferință de presă susținute de ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode

Publicată de Institutia Prefectului Bihor pe Vineri, 4 septembrie 2020
 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.