24.2 C
Aleşd
duminică, 26 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Au început înscrierile la Festivalul-Concurs Național “Florica Ungur”

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Centrul de Cultură al Județului Bihor, instituție de cultură în subordinea Consililului Județean, organizează în data de 29 mai 2024, la Oradea, cea de a 3-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară “Florica Ungur “, la care sunt invitați să participe tineri interpreți din întreaga țară.

Festivalul-Concurs este adresat interpreţilor vocali cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, pasionaţi de muzica populară autentică românească, festivalul având ca scop descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi din diferite regiuni ale ţării. Înscrierile în concurs se fac în perioada 19 Aprilie – 10 Mai 2024, iar preselecția constă în trimiterea a două materiale în format video: un cântec doinit, fără acompaniament, precum şi o melodie ritmată, cu acompaniament.

Alături de concurenți, pe aceeași scena vor urca nume reprezentative ale muzicii populare românești acompaniați de orchestra “Rapsodia Bihoreană”, dirijată de prof. Liviu Buțiu, iar prezentarea spectacolului va fi asigurată de către Iuliana Tudor, binecunoscuta realizatoare a emisiunilor de folclor de la TVR.

Ciprian Blejan

”Iniţiativa organizării la Oradea, a unui festival al muzicii populare româneşti, în memoria marii artiste, Florica Ungur, este expresia împlinirii unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor şi, în egală măsură, materializarea unui gând bun, acela de a preţui şi omagia oamenii de valoare ai acestui ținut. Festivalul își propune printre altele valorificarea tezaurului folcloric românesc, descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, soliști vocali amatori din diferite zone ale țării, cu intenția de a-i încuraja în preocuparea lor de a culege și interpreta cântecul popular autentic, cât și prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice ale țării.” se arată în comunicat.

Fișa de înscriere și regulamentul se găsesc pe website-ul instituției, cât și pe rețelele sociale ale acesteia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bihor prin Centrul de Cultură al Județului Bihor în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea și Astoria Grand Hotel.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,547FaniÎmi place
1,738CititoriConectați-vă
992CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,590AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI