Amenzi de peste 90.000 de lei şi 33 de permise reţinute de polițiștii din Bihor, într-o singură zi

44525
Poliția verificare anvelope
Foto caracter ilustrativ

253 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune – 116 au depășit limitele legale de viteză.

Miercuri, 17 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 253 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 91.610 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

116 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 16 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, iar 88 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 17 februarie, la ora 18.50, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Răbăgani, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din municipiul Beiuş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Tot, miercuri, pe drumul comunal 194, în localitatea bihoreană Ceișoara, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurala Beiuș au depistat în trafic un localnic de 61 de ani, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulaţie, care avea montate plăcuțe cu număr provizoriu de înmatriculare atribuite unui alt autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.