ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR PASCALE

98

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au acționat în piețele orădene pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț, în perioada sărbătorilor Pascale.

 

În perioada 15 – 17 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acționat în pieţele şi târgurile de pe raza municipiului Oradea, alături de specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor şi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale,

În cadrul acțiunilor au fost verificate 189 de societăţi comerciale şi 39 de persoane fizice autorizate. În urma controalelor efectuate, au fost întocmite două dosare penale în cadrul cărora două persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală cu produse agro-alimentare, cu un prejudiciu total adus bugetului de stat de peste 50.000 lei.

Totodată, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi a Legii nr.12/1990 rep. privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate bunuri agroalimentare în valoare totală de 8.413 lei, deţinute fără documente legale de provenienţă şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 13.000 lei.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.