Accident grav în Bihor. Două autoturisme au intrat în coliziune frontală, iar două persoane și-au pierdut viața

5353

Circulație întreruptă pe DN19, între Oradea și Carei, în urma unui accident grav petrecut la ieșirea din localitatea Biharia. Două autoturisme au intrat în coliziune frontală, iar două persoane și-au pierdut viața.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 19 Oradea-Carei, la kilometrul 9+200 de metri, la ieșire din localitatea Biharia, județul Bihor, a avut loc o coliziune frontală  între două autoturisme, eveniment în urma căruia cinci persoane sunt rănite, iar două și-au pierdut viața.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Potrvit primelor informații, două persoane și-au pierdut viața, dintre care un minor în urma impactului violent.

„La ora 08:34 am fost anunțați despre producerea unui grav accident rutier pe DN19, pe raza localității Biharia, eveniment în care au fost implicate 7 persoane aflate în două autoturisme. Pentru salvarea victimelor, ISU Crișana a mobilizat de urgență la fața locului patru echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea, autospeciala de transport victime multiple, o ambulanță tip B2 SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea și patru echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean. S-a solicitat de asemenea intervenția elicopterului SMURD.

Din cele 7 victime, din nefericire două au decedat, una dintre acestea fiind un minor în cazul căruia au fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără rezultat. O altă victima a rămas încarcerată, impunându-se intervenția pompierilor militari pentru evacuarea acesteia din autoturismul avariat. Această se află în cod roșu medical, prezentând răni grave. Alte două victime se află în cod galben medical, cu diferite traumatisme și alte două persoane au suferit răni ușoare. Victimele rămase în viață au fost asistate medical și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea”, a declarat Camelia Roșca, maior ISU Crișana.

Polițiștii rutieri sunt prezenți la fața locului și efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier. Conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, aflați în teren și să folosească ruta ocolitoare.

Update: „Duminică, 25 iulie, la ora 08.30, pe D.N. 19, în afara localității bihorene Biharia, un bărbat de 45 de ani, din localitatea Bălan, județul Harghita, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Biharia – Oradea, nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării unei depășiri și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sensul opus de circulație, de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor.

În urma accidentului rutier, conducătorul celui de-al doilea autoturism și un minor de șase ani, din Salonta, pasager în același autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Totodată, conducătorul primului autoturism și un minor de 15 ani, din Oradea, pasager în același autoturism și o minoră de 17 ani, din Salonta, pasageră în cel de-al doilea autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. De asemenea, o femeie de 34 de ani și o minoră de 15 ani, ambele din Salonta, pasagere în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a declarat, Ioana Lascău, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.