​Stingere incendii în Tileagd şi Cetariu

403
Foto © ISU Crișana

Miercuri, 05 octombrie 2016, în jurul orei 11.15, pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd au intervenit pe strada  Crişului din Tileagd, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

 

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect, s-a soldat cu arderea materialelor combustibile din compartimentul motor al autovehiculului.
În aceeaşi zi, în jurul orei 15.15, echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din localitatea Cetariu.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta la podul şi la acoperişul casei, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, timp de aproximativ 50 de minute, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiş şi la încăperile locuinţei. La operaţiunea de stingere au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cetariu.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un burlan de fum deteriorat. 

Pagubele înregistrate au constat în cinci baloţi de lucernă şi aproximativ cinci metri pătraţi acoperiş.

Echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea a acordat primul ajutor calificat unei femei, în vârstă de 60 de ani şi unui bărbat, în vârstă de 80 de ani, care se intoxicaseră uşor cu fum, în timp ce încercau să – l ajute pe proprietar să stingă incendiul înaintea sosirii forţelor de intervenţie. Cele două persoane asistate de paramedici au refuzat transportul la spital.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.