Pompierii militari din Aleșd au sărbătorit ziua de  13 Septembrie „Ziua Pompierilor din România” alături de cei pe care îi protejează

479

Marţi, 13 septembrie 2016, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au sărbătorit „ Ziua Pompierilor din România”organizând pentru cei prezenţi, o serie de activităţi menite a revela semnificaţia şi importanţa acestei zile în tradiţiile de luptă ale acestei arme.

 

În cadrul Zilei Porţilor Deschise, pompierii militari au desfășurat, special pentru vizitatori, exerciţii de stingere a incendiilor, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, exerciţii demonstative de salvare, prezentându-le totodată autospecialele de intervenţie, caracteristicile şi posibilităţile de lucru ale acestora.
Cei mici şi cei mari au fost familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

De asemenea, cei mici au fost  angrenaţi în acţiunile de refulare a apei la ţintă, prin pistolul de înaltă presiune şi în cele de „explorare” a echipamentelor şi accesoriilor pompierilor militari, activităţi derulate cu îndrumarea şi sub atenta supraveghere a gazdelor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.