Turul Ciclist al Bihorului a programat joi seara, ceremonia de deschidere

91
 

Turul Ciclist al Bihorului a programat joi seara, ceremonia de deschidere. În cadrul acesteia, orădenii au făcut cunoştinţă cu cele 19 echipe participante şi au aflat detalii despre palmaresul impresionant al unora dintre ele.

La cea de-a IV-a ediţie, care va debuta vineri cu o primă etapă de fond, şi-au anunţat participarea 19 echipe din World Tour. Acestea au fost prezentate joi seara, în cadrul ceremoniei de deschidere ce a avut loc în Piaţa Unirii. Printre cele 16 echipe continentale regăsim Adria Mobil (Slovenia), Apple Team (Kazakhstan), Bridgelane (Australia), Brunei Continental Cycling (Brunei), D’amico um Tools (Italia), Elkov Author (Republica Cehă), Felbermayr Simplon Wels (Austria), Cycling Team Friuli (Italia), Giotti Victoria (România), Hrinkow Advarics Cycleang (Austria), Maloja Pushbikers (Austria), Massi Vivo-Grupo Oresi (Paraguay), Minsk Cycling Club (Belarus), Sangemini Travegiani Mg. Kvis (Italia), Voster Ats Team (Polonia), Team Novak (România); 3 echipe naţionale Turcia, Ucraina şi România şi o echipă procontinentală Androni Giocattoli – Sidermec. Dacă la prima participare, în 2016, italienii au obținut tricourile galben și alb, un an mai târziu și-a adăugat în palmares pe cel portocaliu, iar anul trecut au revendicat galbenul și portocaliul. Așadar, şi anul acesta, Androni Giocatottoli-Sidermec porneşte din poziția de favorită. Celor 160 de sportivi profesionişti li se vor alătura aproximativ 250 de amatori, căci Turul Bihorului este din nou etapă Road Grand Tour. La fel ca anul trecut, când a fost prima cursă profesionistă din România difuzată integral live în mediul online, şi anul acesta, Turul Bihorului va putea fi urmărit în direct, pe pagina de Facebook Discover Bihor, dar şi pe site-ul www.tourofbihor.ro.

Vineri, 7 iunie, concursul va debuta la ora 16:00 cu o etapă de fond. Traseul, va avea, o lungime de 163 km pe ruta Oradea-Leş-Salonta-Ciumeghiu-Petid-Ginta-Hidişelu de Sus-Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.