Turneul final al Cupei României este următoarea provocare pentru CSM CSU Oradea

65
Baschetbaliștii CSM Oradea

Turneul final al Cupei României este următoarea provocare pentru CSM CSU Oradea. Finalistă a competiției de patru ori în precedentele șase ediții desfășurate, formația antrenată de Cristian Achim se deplasează la Cluj-Napoca, locul de desfășurare al Final Four-ului din acest an, cu gândul la primul trofeu în această competiție.

Roș-albaștrii vor disputa meciul de deschidere al turneului. Oponent va fi Dinamo Știința București. Partida se va desfășura duminică, ora 15:15, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Orădenii s-au întors din deplasarea de la Minsk, ultima în acest sezon pe plan continental, în cursul nopții de joi spre vineri. Ei au efectuat o ședință de antrenament la ora meciului, pentru ca în cursul dimineții de sâmbătă să aibă loc deplasarea la Cluj, iar după-amiaza să fie programat antrenamentul oficiale, premergător deschiderii oficiale a turneului final.

Dinamo Știința vine după succesul repurtat la mijlocul săptămânii, pe teren propriu, în confruntarea cu CSU Sibiu, din Liga Națională. Formația din București este antrenată de Tudor Costescu și parcurge o perioadă bună din punct de vedere al formei sportive și a jocului dezvoltat.

Reamintim că alb-roșii au avut prestații curajoace cu U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea în meciurile precedente, ambele pierdute la mare luptă. Formația din capitală este lipsită de Marcu Badiu la acest eveniment, mizând pe o rotație alcătuită din nouă jucători. Patru sunt jucători de pozițiile 4-5, iar ceilalți evoluează la perimetru.

Principalele pericole sunt Andreja Milutinovic și Mladen Jeremic. Aceștia sunt jucători cu calitate individuală, capabili să producă din acțiuni individuale, dar și colective. Tony Gugino este un pivot cu un vast arsenal ofensiv, iar fundașii Armin Cane și Javon Masters au contribuit adesea în acest sezon.

Cel mai important jucător al bucureștenilor rămâne Ousmane Barro. Atât din punct de vedere al experienței, cât și a trecutului său în duelurile cu Oradea.

Contingentul de autohtoni al acestei echipe îi cuprinde pe Mihnea Andrei, Anton Diaconescu și Andrei Calenic. Recent, Dinamo Știința l-a legitimat pe Radu Voinescu, jucător ce încă nu a debutat oficial pentru aceast echipă.

CSM CSU Oradea a câștigat cele trei dueluri directe consemnate până la această oră în sezonul 2019/20. Cu toate acestea se anunță un meci dificil, în care apărarea colectivă, nivelul de intensitate și concentrarea trebuie să fie la cote înalte. Roș-albaștrii vor avea nevoie de contribuții consistente din partea pieselor de bază, fără de care au arătat slăbiciuni în faza ofensivă, cu precădere în ultime perioadă.

Un autocar cu suporterii echipei orădene va face deplasarea la Cluj-Napoca pentru meciul cu Dinamo Știința. De asemenea, sunt mai mulți orădeni care au optat să se deplaseze fie cu trenul, fie cu mașinile personale.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.