Trofeul EuroBasket 2017 a fost la Oradea

371
 

Vineri  la Arena Antonio Alexe din Oradea, pe tot parcursul zilei de jocuri din cadrul Campionatului European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, iubitorii baschetului au avut oportunitatea să admire trofeul EuroBasket 2017. Trofeul este intitulat Nikolai Semashko. Acesta îl onorează pe fostul șef al Comitetului Olimpic Sovietic. Semashko a fost vicepreședinte al FIBA și președinte al actualului FIBA Europe. El este membru al FIBA Hall of Fame.

FIBA, organizatorul evenimentului co-organizat de țara noastră prin intermediul Sălii Polivalente Cluj-Napoca, organizează așa numitul Trophy Tour, prin intermediul căruia trofeul circulă prin toate țările calificate la marele eveniment programată a se desfășura în perioada 31 august – 17 septembrie anul curent. Acest turneu a demarat pe 2 aprilie anul curent, în Letonia. Trofeul a putut fi admirat deja în Islanda, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Turcia, Ungaria, Slovenia, Lituania, Franța, Spania și Croația.  În țara noastră, trofeul EuroBasket 2017 a petrecut două zile. Prima,

Ziua de vineri a consemnat prezența trofeului la Oradea. Așadar, pe lângă posibilitatea de a urmări jocurile zilei inaugurale de la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, cei prezenți la Arena Antonio Alexe, s-au  putut bucura de prezența mult râvnitului trofeu, care va fi decernat la 17 septembrie anul curent, la Istanbul, echipei care ca câștiga titlul de campioană a Europei.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.