1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Tengo Salonta a dominat Cupa României la fotbal-tenis

Bilanț excelent obținut de CS Tengo Salonta în cadrul Cupei României Boromir la fotbal-tenis, competiție organizată de Federația Română de Fotbal-Tenis CAJ, pe terenurile Tenis Club Break din Mamaia (5-7 iulie).

- Publicitate -

Din cele opt categorii de concurs, echipa condusă de Vasile Sorean a câștigat trofeul la patru (impunându-se în toate finalele masculine), obținând alte două clasări pe podium. Prezența salontanilor la cupă a adus un plus de valoare și spectaculozitate competiției, aspect remarcat și de către președintele FRFT-CAJ, Frederico Tavares, în cadrul festivității de premiere. „Le mulțumesc echipei din Salonta, dar și celei din Vatra Dornei, pentru că au onorat cu prezența ediția din acest an a Cupei României. Am remarcat cu bucurie creșterea calitativă a jocurilor și nu țin minte ca la vreo competiție organizată sub egida FRFT-CAJ, un joc de triplu să fi durat o oră și zece minute, așa cum s-a întâmplat la meciul dintre Tengo Salonta și câștigătoarea de anul trecut, Proactiv Târgoviște” – a spus președintele FRFT-CAJ la finalul competiției.
La cele două categorii de juniori (U18 și U16), Tengo s-a duelat pentru trofeu cu formația Comexim R Lupeni, reușind să încheie victorioasă ambele finale în componența Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor, Szijjartó Ticián.
Echipa de fete compusă din Andreea Neag, Mădălina Istrate, Alexandra Tamba, Andreea Jungean și Szathmári Beatrix a terminat pe locul trei la senioare, fiind devansată de echipa Comexim R Lupeni și CSM Alexandria.
Cea de-a treia medalie de aur a fost obținută de echipa care a concurat la categoria Mixt U21, acolo unde Tengo (Nagy, Purjea, Marck, Lăzău, Neag, Tamba) a depășit clar formațiile din Lupeni și Alexandria. Cu același lot, completat cu Mădălina Istrate, salontanii au luat startul și la competiția rezervată seniorilor, ocupând în final locul trei, în urma celor de la Lupeni și Alexandria.

Finala seniorilor a adus cea mai echilibrată dispută pentru locul 1, salontanii având de înfruntat, încă din faza grupelor, două grupări fruntașe din Campionatul Național de fotbal-tenis organizat de FRF-CAJ, Proactiv Târgoviște și Nord-Vest Cluj-Napoca. Echipa condusă de către Vasile Sorean și-a învins ambele adversare cu 2-0 și s-a calificat în semifinale unde a dispus cu același scor de formația GMA Târgu Mureș. În disputa pentru trofeu, Tengo și Comexim R Lupeni au oferit un spectacol agreabil, încheiată cu victoria formației salontane, care de-a lungul celor două zile de concurs nu a pierdut niciun joc. Alături de cvartetul Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius și Denis Purja au mai jucat și juniorii deja menționați. La Cupa României s-au jucat pe echipe în sistem două victorii din trei meciuri, probele fiind triplu, dublu și simplu, însă, la această din urmă categorie s-au jucat doar acele meciuri care stabileau câștigătoarele, în cazul în care scorul era egal (1-1).
Lăudabilă și evoluția echipei mixte de fete și băieți de la Tengo (Tamba, Jungean, Szathmári, Turzó, Szijjartó și Szőke Sorean Imre,) care a concurat în cadrul categoriei U14, ajungând în careul de ași, însă fără a reuși să urce pe podium. La categoria Open (s-a jucat doar proba de triplu), salontanii nu s-au mai înscris, fiind prezenți în schimb cei de la Vatra Dornei, care au încheiat pe locul patru.

Sunt mulțumit atât de rezultate, dar și de nivelul meciurilor pe care le-am disputat. A fost o revedere plăcută cu foștii adversari cu care nu ne-am mai întâlnit de ceva timp în competițiile oficiale. Mulțumesc jucătorilor, susținătorilor și sponsorilor. Nu avem timp de relaxare, deoarece în următoarea perioadă vom susține jocuri din campionat, dar vom bifa și participări la turneele internaționale la care am fost invitați” – a concluzionat conducătorul clubului Tengo, Vasile Sorean care a deplasat la mare un lot numeros pentru a putea participa la toate probele de concurs. Tehnicianul Tengo a mizat pe seniorii: Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Denis Purja, Mădălina Istrate, dar și pe juniorii: Mark Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor, Szijjartó Ticián, Andreea Neag, Alexandra Tamba, Andreea Jungean, Szathmári Beatrix si Szőke Sorean Imre.

După câteva zile de pauză, necesare în urma efortului depus, componenții echipei salontane vor lua drumul Bucovinei pentru a participa la etapa a 3-a a campionatului de tenis cu piciorul organizat de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor. Gazda rundei va fi echipa Black Hill Vatra Dornei condusă de către Paul Boncheș. Tengo Salonta.jpg

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI