SERGIU POP – DE NEOPRIT, A JUNS LA COTA 31 CRIȘUL ALEȘD – CSM OLIMPIA SALONTA 5-1 ( 2-1)

868
Sergiu Pop Crișul Aleșd-800x528
Sergiu Pop
 

Stadion: Crișul
Spectatori: cca 130
Au marcat: S. Pop ( 17, 40, 50, 62), Bot ( 90)// Ciocan ( 33)
C.G. Dumiter
Arbitrii: Dumuța Daniel, Orban Norbert, Gozman Cristian
Obs A.J.F. Buz Horea.
CRIȘUL: Țîrtea, Dordea (61 Mărghitaș), Madar, Dejeu, Toderaș, Mândrila ( 69 Crăciunea), Gubics, Dumiter, Bot, Șoit ( 76 Horvath) Pop S. Antrenor prof. Lele Mihai
OLIMPIA SALONTA: Gurguță, Foyca, Perț, Țuțuianu, Cârjan, Ciocan, Petran, Pintea, Selejan( 66 Tirban) Câmpean, Mitran Antrenor: Tirban Ruben

A devenit o normalitate pentru publicul aleșdean să se bucure de prestația jucătorilor echipei Crișul și implicit de victorii la scor. Iată că după victoria obținută la Oșorhei, din etapa intermediară, Olimpia Salonta a fost o nouă victimă pe terenul din Aleșd. Echipa din Salonta, debusolată, în cădere liberă în clasament și-a trecut în cont o altă înfrângere care atârnă greu în intenția de a scăpa de retrogradare. În jocul de la Aleșd, oaspeții cu câteva excepții sau consolat cu statutul de victimă, încercând doar să limiteze scorul. În schimb, elevii prof. Lele Mihai, au prestat un joc ofensiv, în care pasele precise au creat faze de finalizare, dintre care doar 5 au fost transformate în goluri. Și de această dată, Sergiu Pop, căpitanul și liderul echipei, golgheter al campionatului și-a trecut în palmares alte 4 goluri ajungând la cota de 31 marcate. Bucuros de victoria echipei, dar supărat pentru cele cinci ocazii ratate, Dumiter a fost ghinionist în acest meci, dar și-a adus contribuția la victorie prin pasele trimise colegului său Sergiu Pop, unele transformându-se în goluri.

Festivalul golurilor începe în min. 17 când Sergiu Pop aflat la marginea careului, preia o centrare în colțul lung și 1-0. Gubics(30) lovește transversala. Golul oaspeților este opera lui Ciocan, cu largul concurs al apărării gazdelor care l-au lăsat nemarcat la 16 m. și șutul său pe jos la colțul barei îl surprinde pe Țîrtea. 1-1. A fost singura realizare a oaspeților la care adăugăm șutul în bară a lui Petran ( 53). Sergiu Pop (40) după o cursă pornită de la mijlocul terenului, își depășește adversarii și din careul mic trimite pe lângă bară. Tot el (44), ridică scorul la 2-1 în urma unei lovituri de la 11 m. ca urmare a unui fault în careu asupra lui Șoit. În minutul 50, același S.Pop, înscrie din lovitură liberă de la 25 m. în colțul lung și 3-1. Golul patru înscris de Pop (62), este realizat tot dintr-o fază fixă. Aflat la 16 m. nemarcat, oprește o minge venită de „nicăieri”și de pe loc șutează în vinclu, fără speranțe pentru portar, care o privește resemnat 4-1.

Ultimul gol este opera lui Bot (90), care reușește o cursă pe partea dreaptă a atacului echipei sale și fără opoziția apărării, din interiorul careului o plasează în colțul lung, stabilind scorul final 5-1.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.