26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Sean Barnette, dublu campion al României alături de CSM CSU Oradea, va juca din nou în “The Basketball Tournament”

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Sean Barnette, dublu campion al României alături de CSM CSU Oradea, va juca pentru echipa agenției de impresariere care ăi reprezintă interesele la deja tradiționalul “The Basketball Tournament”. Atleticul baschetbalist american va evolua pentru Prime Time Players la ediția a 6-a a evenimentului a cărui premiu este în valoare totală de două milioane de dolari.

Barnette a jucat pentru această echipă în toate edițiile anterioare și nu a lipsit la niciun meci al Prime Time Players. Înalt de 1.95 metri, jucător de pozițiile 3-4, Sean este o piesă de bază pentru amintite agenție.

Inclus în Hall of Fame-ul unitersității Wingate pentru contribuția avută la succesul programului echipei de baschet masculin, Sean este și unul dintre cei mai decorați jucători din istoria South Atlantic Conference (SAC).

Ciprian Blejan

Barnette este primul jucător din istoria secției de baschet de la universitatea Wingate care a atins borna 2.000 la numărul total de puncte marcate în NCAA purtând sugla Bulldogs pe piept. El a terminat cele patru sezoane în liga universitară cu 2.324 puncte marcate și 919 recuperări. La momentul absolvirii Sean a fost lider absolut al conferinței South Atlantic la cele două categorii statistice menționate. A avut medii de 19.2 puncte și 7.6 recuperări pe meci în cei patru ani petrecuți în NCAA.

Între rezultatele obținute de Wingate cu Barnette în teren se numără: un titlu de câștigătoare a sezonului regulat în SAC, două campionate SAC câștigate, respectiv unicul trofeu de câștigătoare a NCAA Southeast Region din istoria Wingate Bulldogs la baschet masculin.

Alături de CSM CSU Oradea, jucătorul în vârstă de 34 ani a evoluat între 2015/17 și 2018/20. El a câștigat două titluri de campion al României alături de bihoreni, fiind MVP-ul sezonului 2015/16, respectiv MVP-ul Meciului 4 al finalei LNBM 2018/19, în urma căruia Oradea a obținut cel de-al 3-lea titlu național din istorie. De asemenea, Sean a contribuit la calificarea echipei bihorene în grupele Basketball Champions League, având prestații consistente în calificările competiției, la succesele obținute de CSM în fața campioanelor Slovaciei și Bulgariei. De asemenea, Sean a ajutat Oradea în solicitanta campanie din BCL, având prestații memorabile, unele dintre acestea fiind apreciate inclusiv de suporterii echipelor adverse, așa cum este premiul de MVP al meciului câștigat de roș-albaștrii pe terenul lui Kataja Basket, unde a părăsit terenul în aplauzele publicului prezent la impresionanta Joensuu Areena.

The Basketball Tournament este programat să demareze pe 23 iulie. Competiția reunește în mod tradițional numeroși jucători americani ce activează la nivel profesionist în Europa și Asia. Inclusiv jucători din Euroligă sau foști jucători în NBA participă cu regularitate. Ediția din acest an se va încheia pe 11 august, finala fiind programată la UD Arena din Dayton, Ohio. Este neclar dacă turneul se va desfășura, iar dacă acest lucru va fi posibil, este aproape cert că se va juca fără spectatori. ESPN a transmis fazele finale ale turneului în edițiile anterioare și este de așteptat ca în condițiile actuale să o facă din nou, iar interesul telespectatorilor ar putea să fie mai mare ca oricând.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI