S-a semnat protocolul între CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALA M.A.R.A. SRL şi Federaţia Română de Kempo

192

Vineri, 3 iulie, la Bucureşti, cu ocazia Adunării Generale a Federaţiei Romăne de Kempo, a avut loc şi momentul semnării unui protocol între CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALA M.A.R.A. SRL (director executiv Romeo Tulkos) şi Federaţia Română de Kempo (preşedinte Amatto Zaharia). Orădeanul Romeo Tulkos a reprezentat şi Clubul Sportiv King Do-Lons Oradea în Adunarea Generală a federaţiei, deoarece recent clubul orădean s-a afiliat la acest for, urmând să deschidă şi prima sală de kempo din Oradea!

Protocolul vine în sprijinul celor 132 asociaţii şi cluburi sportive afiliate la Federaţia Română de Kempo, care doresc să îşî formeze instructori sau preparatori sportivi (fizic), Centrul de Formare Profesională MARA fiind autorizat de către Comisia de autorizare din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pe o perioada de patru ani. Membrii F.R. Kempo care doresc să urmeze cursul de instructor şi/sau preparator sportiv vor beneficia de o reducere de 20% din taxa de curs. 

Atât cursul de instructor cât şi cel de preparator sportiv este un curs de specializare de 80 ore (20 ore teorie şi 60 practică), fiind dobândite competenţe la instructor sportiv: Comunicarea la locul de munca; Lucrul in echipa; Dezvoltarea profesionala; Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca; Igiena personala; Stabilirea programului de antrenament; Monitorizarea si evaluarea nivelului de performanta a sportivilor; Pregatirea specifica ramurii de sport, iar la cursul de preparator sportiv: Asigurarea igienei personale şi a stării de sănătate personale; Aplicarea normelor de Securitate şi Sănătate în Muncă; Dezvoltarea profesională proprie; Organizarea activităţii de pregătire fizică; Pregătirea fizică a sportivilor; Monitorizarea sportivilor; Evaluarea nivelului pregătirii fizice; Derularea programelor de refacere şi/sau recuperare fizică.

„Îi mulţumesc şi pe această cale domnului preşedinte Amatto Zaharia pentru încrederea acordată şi îl asigur că prin calitatea cursurilor noastre împreună cu lectorii noştrii vom aduce un plus de valoare fiecărui participant la aceste cursuri, iar competenţele pe care le vor dobândi vor fi de mare folos în activitatea lor de instructor şi/sau preparator. Am avut o discuţie cu dl preşedinte şi despre activitatea noastră privind ramura sportivă kempo dar şi înfiinţarea unei asociaţii judeţene de kempo în următorii doi ani”, a declarat Romeo Tulkos.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.