Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului

119
Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului

Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului, care s-a desfăşurat vineri pe un traseu ce a însumat 163 km şi care a avut startul din Piaţa Unirii din Oradea. Concurenţii au urmat apoi ruta: Oradea – Leş – Salonta – Ciumeghiu – Petid – Ginta -Hidişelu de Sus – Oradea.

Singurul bihorean din competiţie, orădeanul Raul Sânza, deşi a avut o cursă bună până către final, din păcate la doar câţiva kilometri de sosire, a avut o pană pe roata din faţă, la Băile Felix şi a pierdut contactul cu plutonul fruntaş.

Primul care a trecut linia de sosire a fost Marko Kump de la echipa Adria Mobil. El a fost urmat de un rutier de la Androni Giocatolli, iar pe locul III s-a clasat Leonardo Bonifacio.

La festivitatea de premiere, Kump a urcat de trei ori pe scenă, pemtru câştigarea etapei, dar şi pentru tricourile galben şi alb. Tricoul roşu i-a revenit lui Daniel Lehner, cel verde lui Dominic Hrinkow, iar cel portocaliu a fost adjudecat de Wilmar Molina Rico.

Sâmbătă, sunt programate două semietape, prima contratimp individual, de la ora 10 în Oradea, iar cealaltă de la ora 15:55, pe cel mai lung traseu, până la Padiş, cu sosirea programată în jurul orei 19:50.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.