Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului

89
Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului

Rutierul sloven Marko Kump a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului, care s-a desfăşurat vineri pe un traseu ce a însumat 163 km şi care a avut startul din Piaţa Unirii din Oradea. Concurenţii au urmat apoi ruta: Oradea – Leş – Salonta – Ciumeghiu – Petid – Ginta -Hidişelu de Sus – Oradea.

Singurul bihorean din competiţie, orădeanul Raul Sânza, deşi a avut o cursă bună până către final, din păcate la doar câţiva kilometri de sosire, a avut o pană pe roata din faţă, la Băile Felix şi a pierdut contactul cu plutonul fruntaş.

Primul care a trecut linia de sosire a fost Marko Kump de la echipa Adria Mobil. El a fost urmat de un rutier de la Androni Giocatolli, iar pe locul III s-a clasat Leonardo Bonifacio.

La festivitatea de premiere, Kump a urcat de trei ori pe scenă, pemtru câştigarea etapei, dar şi pentru tricourile galben şi alb. Tricoul roşu i-a revenit lui Daniel Lehner, cel verde lui Dominic Hrinkow, iar cel portocaliu a fost adjudecat de Wilmar Molina Rico.

Sâmbătă, sunt programate două semietape, prima contratimp individual, de la ora 10 în Oradea, iar cealaltă de la ora 15:55, pe cel mai lung traseu, până la Padiş, cu sosirea programată în jurul orei 19:50.