-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Regulile de intrare la meciul dintre F.C. U.T.A. ARAD – F.C. DINAMO 1948 BUCUREȘTI. Porţile stadionului Iuliu Bodola se deschid de la ora 15:00

Luni, 06 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, pe stadionul municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea, va avea loc partida de fotbal din cadrul Superligii dintre echipele F.C. U.T.A. Arad – F.C. Dinamo 1948 București.

- Publicitate -

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv,  Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Gl. bg. Anton Berlescu” Bihor și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj Napoca, în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu, vor lua măsuri de prevenire și descurajare a potențialelor incidente, pentru deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor la și de la stadion precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță la nivelul municipiului Oradea.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării partidei de fotbal.
Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul deplasării la stadion, supravegherea și temporizarea accesului în stadion, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor rezerve de intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul partidei de fotbal.

Accesul în stadion se realizează începând cu ora 15:00 și recomandăm suporterilor să-și ia măsuri pentru a ajunge din timp la porțile de acces, având în vedere restricțiile de circulație provizorii impuse în zonă și posibilitatea producerii unor aglomerări de persoane.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, asigurarea măsurilor de ordine în incinta arenei sportive, accesul publicului, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea persoanelor în stadion se realizează de către agenți ai societății de pază și protecție contractată de către Clubul F.C. U.T.A. Arad.
Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, agenții de ordine și siguranță ai societății specializate de pază și protecție vor efectua, în dreptul punctelor de acces, controlul corporal preventiv și al bagajelor cu scopul de a identifica și reține potențiale obiecte și materiale interzise, pe care spectatorii încearcă să le introducă în arena sportivă.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

Rugăm spectatorii să ocupe și să respecte locurile înscrise pe documentele de acces, fiind interzisă deplasarea și migrația acestora dintr-un sector de tribună în altul. În același timp, acestora le este interzis să staționeze pe scările care delimitează sectoarele din stadion, acestea necesitând a rămâne libere pentru a fi folosite in situații de urgență.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria adresează spectatorilor și alte recomandări:

  • să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces, efectuării controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces în stadion, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive;
  • să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă;
  • părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;
  • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să dea dovadă de fair-play și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

În cadrul măsurilor de ordine și siguranță publică specifice desfășurării acestei partide de fotbal, în ziua de luni, 06 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 21:00, se vor aplica restricții de circulație (cu excepția mijloacelor de transport în comun), în zona stadionului municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea, pe următoarele străzi:

Str. Olimpiadei de la intersecția cu str. Prof. Dr. Ion Cantacuzino până la intersecţia cu str. Traian Lălescu;
Str. Traian Lălescu de la intersecția cu str. Iasomiei până la intersecția cu str. Olimpiadei;
Str. Prof. Dr. Ion Cantacuzino de la intersecția cu strada Iasomiei până  la intersecția cu str. Olimpiadei;
Str. Sportului;
Str. Tudor Arghezi
Str. Busuiocului de la Intersecția cu str. Iasomiei până la intersecția cu str. Prof. Dr. Ion Cantacuzino;
Str. Sf. Ladislau.

În conformitate cu prevederile art. 15 lit. c) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, vă informăm că în ziua de luni, 06 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 21:00, este interzisă desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona apropiată a stadionului municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI