Prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat vineri după-amiază cu victoria rutierului italian Matteo Malucelli

1060
 

Desfășurată pe cel mai lung traseu dintre toate cursele ediției din acest an, prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat vineri după-amiază cu victoria rutierului italian Matteo Malucelli, cel care a parcurs cei 180 km ai cursei în 4 ore, 26 de minute și 51 secunde.

Startul s-a dat la ora 12, din Piața Unirii din Oradea, iar la start s-au prezentat 146 de cicliști de la 24 de echipe. Rutierii au parcurs ruta: Oradea – Aleșd – Bratca – Pocola – Băile Felix – Oradea, cu sosirea în jurul orei 16:20, tot în Piața Unirii.

Matteo Malucelli face parte din echipa Androni, principala favorită a acestei competiții, cea care, de altfel, a câștigat și anul trecut.

Pe locul al doilea a terminat grecul Charalampos Kastrantas, de la echipa națională a Greciei, iar pe III a venit Ivan Balykin de la echipa turcă Torku.

Primul român care a încheiat cursa a fost Daniel Crista de la Steaua. Acesta a sosit al 16-lea.

După această etapă au fost desemnați și cei care vor purta tricourile distinctive, în etapa a II-a. Astfel, tricoul galben, al celui mai bun ciclist al competiției, va fi purtat de italianul Matteo Malucelli. Acesta va purta însă și tricoul alb, al liderului în clasamentul general pe puncte. Tricoul verde, al liderului în clasamentul cățărătorilor va fi purtat de Martini Boubal din echipa cehă CK Pribam Fany Gastro, tricoul roșu, al liderului în clasamentul sprinterilor, i-a revenit lui Mattia Bais de la echipa Cycling Team Friuli, iar tricoul portocaliu, al liderului în clasamentul U23 a fost adjudecat de un alt italian, Giovanni Guglielmi.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.