Poloiștii de la CSM Oradea s-au impus în toate cele patru jocuri de la București

30
Polo Oradea

CSM CSU Oradea a depășit CSM Târgu Jiu, scor 89-70, într-un meci din cadrul etapei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat marți, la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic. Roș-albaștrii s-au desprins la peste zece lungimi din prima secvență. Alex Gavrilovic a ieșit la rampă, acesta marcând 18 puncte în primele 20 minute de joc. Formația gorjeană a reacționat după startul dificil și s-a apropiat la 21-17, după zece minute de joc.

Orădenii s-au desprins de mai multe ori pe tabela de marcaj, însă vizitatorii au reacționat de fiecare dată. Remarcabilă a fost prestația lui Octavian Ilie, juniorul echipei gorjene. Acesta a înscris 11 puncte, incluzând un coș pe sirenă prin care a strâns la 43-35 după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat echilibrat. Formația gorjeană s-a apropiat la o singură posesie, scor 47-44. Jocul în spațiul de trei secunde al orădenilor a fost productiv, echipa antrenată de Cristian Achim având un avantaj de 20 puncte marcate din zona vopsită la finalul întâlnirii. Echipa din Târgu Jiu a jucsat dezinvolt și s-a menținut aproape, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 65-56.

Ultimul act a consemnat un joc de excepție pentru Cătălin Baciu în faza ofensivă, dar și la recuperare. El a dominat această zonă de teren și a contribuit din plin la mărirea ecartului. Diferența a trecut de 20 puncte, iar la finalul jocului au fost trimiși în teren jucătorii mai puțin utilizați.

Alex Gavrilovic a totalizat 24 puncte, 5 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 20 puncte, 8 recuperări, iar Dovis Bickauskis și Kris Richard au totalizat câte 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Stefan Glogovac a reușit 18 puncte, 5 recuperări, iar Porter Troupe a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru formația gorjeană.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 2-0.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.