Orădeanul Laviniu Chiș, calificat pentru Campionatul European U 23

416

Atletul orădean Laviniu Chiș și-a realizat baremul de calificare la Campionatul European U23, competiție care se va desfășura în Polonia.

Chiș a reușit această performanță la întrecerile Campionatelor Naționale de Atletism pentru veterani, competiție care s-a desfășurat la București în perioada 1-2 iulie. El a participat la aceste întreceri după ce a primit o derogare din partea Federaţiei Române de Atletism pentru a participa în cursa de 1 500 m, tocmai pentru a încerca să-şi realizeze acest barem.

Pregătit de antrenorii Robert Olah şi Florina Fărcuţa, Laviniu Chiş, în vârstă de 20 de ani și component al clubului CSM Oradea, a avut o evoluţie foarte bună în acest concurs, terminând cursa cu timpul de 3:45,98. Astfel, el a reușit să-şi îndeplinească obiectivul și urmează să participe la Campionatul European Under 23, care va avea loc în Polonia, în perioada 13-15 iulie.

Din păcate un alt atlet orădean, Vasile Conț, deși a fost și el aprope derealizarea baremului în proba de 3 000 obstacole, a avut ghinion și aterminat cursa cu mai puţin de jumătate de secundă peste barem, ratând,astfel, prezenţa în Polonia.

Florin Mihalca

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.