5.3 C
Aleşd
joi, 25 aprilie 2024

Orădeanul Laviniu Chiș, calificat pentru Campionatul European U 23

Atletul orădean Laviniu Chiș și-a realizat baremul de calificare la Campionatul European U23, competiție care se va desfășura în Polonia.

- Publicitate -

Chiș a reușit această performanță la întrecerile Campionatelor Naționale de Atletism pentru veterani, competiție care s-a desfășurat la București în perioada 1-2 iulie. El a participat la aceste întreceri după ce a primit o derogare din partea Federaţiei Române de Atletism pentru a participa în cursa de 1 500 m, tocmai pentru a încerca să-şi realizeze acest barem.

Pregătit de antrenorii Robert Olah şi Florina Fărcuţa, Laviniu Chiş, în vârstă de 20 de ani și component al clubului CSM Oradea, a avut o evoluţie foarte bună în acest concurs, terminând cursa cu timpul de 3:45,98. Astfel, el a reușit să-şi îndeplinească obiectivul și urmează să participe la Campionatul European Under 23, care va avea loc în Polonia, în perioada 13-15 iulie.

Din păcate un alt atlet orădean, Vasile Conț, deși a fost și el aprope derealizarea baremului în proba de 3 000 obstacole, a avut ghinion și aterminat cursa cu mai puţin de jumătate de secundă peste barem, ratând,astfel, prezenţa în Polonia.

Florin Mihalca

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,408FaniÎmi place
1,738CititoriConectați-vă
926CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI