8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

Orădeanca Giulia Safina Popa s-a clasat pe locul al 2-lea la turneul Les Petits As

Urmărește-ne și pe Google News

Orădeanca Giulia Safina Popa s-a clasat pe locul al 2-lea la turneul Les Petits As – ediția 2023. Evenimentul s-a desfășurat la Tarbes (Franța) și a reunit cei mai buni practicanți ai jocului de tenis cu vârstă cuprinsă între 12-14 ani.

- Publicitate -

Sportiva legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Lucian Popa, a fost depășită în finala turneului ce a adunat peste 350 participanți, de Anna Puskareva. Rezultatul finala fost de 5/7, 2/6.

Rezultatele Giuliei în drum spre finală:

– Turul 1 – Ana Petkovic (Croația), scor 6/2, 7/5
– Turul 2 – Rebecca Malmstrom (Suedia), scor 6/1, 6/2
– Optimi de finală – Greta Nemcsek (Ungaria), scor 6/0, 6/3
– Sferturi de finală – Julieta Preja (USA), scor 6/7, 6/3, 6/3
– Semifinale – Luna Vujovic (Serbia), scor 6/3, 6/4

Turneul s-a desfășurat pe suprafață hard (GreenSet). Întrecerea, aflată la cea de-a 41-a ediție începe cu tururi de calificare, tabloul principal fiind unul restrâns raportat la numărul de participanți, cuprinzând 64 de sportivi atât la masculin, cât și la feminin. Nivelul de joc atins de tinerii sportivi prezenți la acest eveniment este pur și simplu impresionant ținând cont de vârsta fragedă a acestora, însă vine ca o confirmare a competitivității și a faptului că jocul de tenis este o disciplină globală, concurența neavând granițe sau limite.

ITF este organizatorul Les Petits As, iar între partenerii oficiali se numără companii de talie internațională precum Lacoste, L’Equipe, Head, EuroSport, Coca Cola sau Peugeot.

De-a lungul anilor, evenimentul a fost câștigat de nume mari ale jocului de tenis precum Martina Hingis (a câștigat turneul de două ori), Kim Clijsters, Timea Bacsinszky (de două ori), Jelena Ostapenko, Bianca Andreescu și Daria Gavrilova. De asemenea, românca Jacqueline Cristian a triumfat în 2012.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI