Noi decizii cu privire la reluarea activității sportive

119
handbal minge-800x557

Luni, 4 mai, a avut loc o nouă reunire a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. În cadrul acesteia s-au s-au luat noi decizii cu privire la reluarea activității sportive.

În ceea ce privește Divizia A la handbal masculin – ediția 2019/20 s-a revenit asupra deciziei luate de Consiliul de Administrație precedent. Astfel, nu se va mai desfășura un turneu semifinal ci se va juca turneul final al celui de-al 2-lea eșalon handbalistic al țării.

Acesta se va desfășura în perioada 19-21 iunie anul curent, cu cele 8 echipe clasate pe primele două locuri în cele patru serii, în sistemul:

  • 19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C
  • 20 iunie: semifinale, 1A/2B vs 1C/2D; 1B/2A vs 1D/2C
  • 21 iunie: finala mică și finala

Cele opt echipe eligibile să participe la turneul final sunt: CSU Suceava, CS Magnum Botoșani, CS Medgidia, CSM Alexandria, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Oradea și Unirea Sânnicolau Mare.

Apoi, în perioada 28-30 iunie se va desfășura barajul de promovare în primul eșalon al țării.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.