3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Măsurile impuse pentru meciul dintre F.C. Bihor Oradea și SSU Politehnica Timișoara. Spectatorii vor putea intra pe stadion de la ora 15:00

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, pe stadionul municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea, va avea loc partida de fotbal din cadrul Ligii a III-a, seria a 8-a, dintre echipele F.C. Bihor Oradea și SSU Politehnica Timișoara.

- Publicitate -

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Gl. bg. Anton Berlescu” Bihor vor acționa în zonele din imediata apropiere a stadionului, pentru prevenirea apariției unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine și siguranță publică.

În acest context, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, spectatorii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și forțele de ordine, pe trasele de deplasare către/de la stadionul municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea.

Începând cu ora 15:00, spectatorii vor avea acces în incinta stadionului „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea, doar pe baza biletelor, abonamentelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, asigurarea măsurilor de ordine în incinta arenei sportive, accesul publicului, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea persoanelor în stadion se realizează de către agenți ai societății de pază și protecție contractată de către F.C. Bihor Oradea.
Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, agenții de ordine și siguranță ai societății specializate de pază și protecție vor efectua, în dreptul punctelor de acces, controlul corporal preventiv și al bagajelor cu scopul de a identifica și reține potențiale obiecte și materiale interzise, pe care spectatorii încearcă să le introducă în arena sportivă.
Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.
Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

Rugăm spectatorii să ocupe și să respecte locurile înscrise pe documentele de acces, fiind interzisă deplasarea și migrația acestora dintr-un sector de tribună în altul. În același timp, acestora le este interzis să staționeze pe scările care delimitează sectoarele din stadion, acestea necesitând a rămâne libere pentru a fi folosite in situații de urgență.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Bihor adresează spectatorilor următoarele recomandări:

 • să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces (15:00), pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;
 • să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces, efectuării controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces în stadion, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive;
 • să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
 • să nu pătrundă pe suprafața de joc și să nu escaladeze gardurile care delimitează spațiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
 • în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă;
 • părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;
 • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.
  În cadrul măsurilor de ordine și siguranță publică specifice desfășurării acestei partide de fotbal, în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 19:00, se vor aplica restricții de circulație (cu excepția mijloacelor de transport în comun), în zona stadionului municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea, pe următoarele străzi:
  ▪️intersecția străzii Prof. Dr. Ion Cantacuzino cu strada Olimpiadei;
  ▪️intersecția străzii Sf. Ladislau cu strada Aron Cortuș;
  ▪️intersecția străzii Sf. Ladislau cu strada Piața București;
  ▪️intersecția străzii Iasomiei cu strada Traian Lalescu;
  ▪️intersecția străzii Iasomiei cu strada Prof. Dr. Ion Cantacuzino;
  ▪️intersecția străzii Iasomiei cu strada Busuiocului;
  ▪️intersecția străzii Busuiocului cu strada Prof. Dr. Ion Cantacuzino;
  ▪️intersecția străzii Olimpiadei cu strada Sportului;
  ▪️intersecția străzii Tudor Arghezi cu strada Iasomiei.
  În conformitate cu prevederile art. 15 lit. c) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, vă informăm că în ziua de sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 19:00, este interzisă desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona apropiată stadionului  municipal „Iuliu Bodola” din municipiul Oradea.
- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI