Luceafărul Oradea a obținut sâmbătă o victorie frumoasă, prima din noul sezon al Ligii a II-a

187
 

Luceafărul Oradea a obținut sâmbătă o victorie frumoasă, prima din noul sezon al Ligii a II-a. Astfel, la Sânmartin, „roș-albaștrii” bihoreni i-au învins pe timișorenii de la ACS Poli, cu scorul de 4-2, după ce și la pauză au condus cu 1-0, dar la un moment dat erau conduși, cu 1-2.

Cei aproximativ o sută de spectatori prezenți la meci au putut vedea un joc frumos, deși a fost destul de cald, cu multe goluri, suspans și răsturnări de scor.

După un început bun, primii care au marcat au fost gazdele, prin Codoban, în minutul 11, care, după o centrare venită din partea dreaptă, de la Ludușan, l-a învins cu un șut pe jos, din interiorul careului, pe portarul timișorean Mario Contra.

După primirea golului, bănățenii au atacat mai mult, dar n-au putut pune în pericol poarta formației bihorene, care pe finalul primei reprize a devenit din nou periculoasă, dar V. Pop, în minutul 43, și Codoban, în minutul 44, nu l-au putut învinge pe portarul Contra.

La reluare, Luceafărul a început bine, doar că în minutul 48 a fost surprinsă la o fază, în care Dorin Codrea l-a învins pe portarul Moga, cu un șut din vole, din afara careului de 16 metri.

Deși după primirea golului, orădenii au ripostat, pe contraatac, oaspeții au obținut o lovitură de la 11 metri, în minutul 64, când Gunie l-a faultat în careu pe Popovici, iar Oct. Drăghici a înscris fără probleme din penalty.

În minutul 67, antrenorul Cristian Lupuț l-a trimis pe teren pe Mitrică, în locul lui Paraschiv, iar din acest moment atacurile bihorenilor s-au intensificat. Chiar în acel minut, Ludușan a egalat, cu o lovitură de cap din careul mic, după o acțiune excelent purtată pe partea stângă de Vasile Pop.

În minutul 77, Luceafărul a trecut din nou la conducere, după ce Cl. Codoban a executat o lovitură liberă de la 30 de metri. Mingea a fost respinsă, până la V. Pop, care a tras în blocaj, balonul ajuns la Alexandru Dulca, iar acesta a șutat puternic, de la 12 metri, imparabil, în stânga portarului.

Pe val, formația bihoreană a reușit și golul al patrulea, până la final, mai exact, în minutul 81, când Claudiu Codoban a primit în careu, i-a pasat lui Paul Mitrică, iar acesta l-a învins pe Mario Contra.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 4-2, iar Luceafărul Oradea și-a trecut în cont prima victorie din noua ediție a campionatului, o victorie muncită, dar pe deplin meritată.

În urma acestei victorii, formația orădeană a acumulat 5 puncte și a urcat până pe locul 11 al clasamentului.

Florin Mihalca

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.