Lionel Messi si tatal sau, condamnati de justitia spaniola la inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala

238

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, si tatal sau, Jorge Horatio Messi, au comparut, la 2 iunie, in fata unui tribunal din Barcelona, fiind judecati pentru evaziune fiscala, potrivit News.ro.

 

Lionel si Jorge Horatio Messi sunt acuzati ca au păgubit fiscul spaniol cu suma de 4,2 milioane de euro, intre 2007 si 2009.

Portrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, daca se situeaza sub doi ani, in cazul unor infractiuni non-violente.

Potrivit procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elvetia si Marea Britanie pentru a evita plata taxelor catre fiscul spaniol, din sumele incasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a inceput in 2013, cand cei doi au acceptat sa achite suma de cinci milioane de euro, ca plata reparatorie către statul spaniol.

Sursa: StirileProtv.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.