-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăSportJudoka Alex George Creţ a fost declarat cel mai bun sportiv al...

Judoka Alex George Creţ a fost declarat cel mai bun sportiv al judeţului Bihor în 2019

După ce a fost desemnat cel mai bun sportiv al clubului LPS Bihorul în acest an, judoka Alex George Creţ a fost declarat joi seara şi cel mai bun sportiv al judeţului Bihor în 2019, în cadrul Galei Sportului Bihorean, eveniment organizat de Direcţia Judeţană pentru Sport şi Tineret Bihor, la Cetate.

- Publicitate -

Pregătit de antrenorii Emil Morar şi Dan Fâşie, Alex George Creţ s-a situat, printre altele, în acest an pe locul 2, cu echipa, la Campionatele Europene U18 de la Varşovia şi pe poziţia a V-a la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, U18, individual, dar are şi patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de tineret, juniori, cadeţi şi pe echipe la U18.

Pe locul al II-a s-a situat atleta Ligia Bara Damaris, de la CSM CSU Oradea (antrenor Virgil Preda), iar pe locul III, un alt atlet, Laviniu Mădălin Chiş (CSM CSU Oradea, antrenor Robert Olah).

La secţiunea sporturi olimpice au mai fost laureaţi: Bianca Benea (scrimă, CSM CSU Oradea), Huszar Ingrid (înot, Crişul Oradea, antrenor Cristina Madău) şi David Fodor (judo, LPS CSM Oradea, antrenori Emil Morar şi Dan Fâşie).

În ceea ce priveşte echipele, cea mai bună formaţie din Bihor în 2019 a fost desemnată, aşa cum era de aşteptat, campioana României la baschet masculin, CSM CSU Oradea (antrenor Cristian Achim), urmată de echipa de polo seniori CSM Oradea, vicecampioană naţională (antrenor Dorin Costrăş) şi de formaţia de polo juniori I de la CS Crişul Oradea (antrenor Eugen Băjenaru), de asemenea, vicecampioană naţională.

La categoria sporturi neolimpice, cea mai bună a fost declarată Silvia Anamaria Szentgyorgyi (karate shotokan, CS Good Dragon Marghita, antrenor Takacs Mihaly), o sportivă care a cucerit în 2019 două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Bucureşti şi tot două medalii de bronz la Europenele din Macedonia, toate la juniori I.

Pe locul II la neolimpice s-a situat Ionuţ Florin Lupaş (power lifting, CS Crişul Oradea, antrenor Adrian Blaj), iar pe poziţia a III-a, Andreea Neag (fotbal-tenis, Tengo Salonta, antrenor Vasile Sorean).

Pe lângă aceştia, au mai fost laureaţi Patricia Farcaş şi Antony Ramon Ochian (karate kyokushin, CS Gym Oradea, antrenor Anca Wallmen).

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI