Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă în calificările primului turneu de Grand Slem al anului, Australian Open

69
Irina Maria Bara-800x536
Irina Maria Bara

Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă miercuri, în primul tur din calificările primului turneu de Grand Slem al anului, Australian Open.

Ocupanta locului 155 WTA, sportiva din Ștei a întânit-o în runda inaugurală a calificărilor de la Melbourne pe Valentini Grammatikopoulou din Grecia (numărul 171 mondial), în fața căreia a trebuit să se recunoască învinsă la capătul a două seturi, cu 3-6, 2-6.

Grammatikopoulou (21 ani) s-a impus după doar 67 de minute, având procentaje mai bune la serviciu. Grecoaica a avut 23 de mingi direct câştigătoare faţă de doar 5 reuşite de Bara, în timp ce numărul erorilor neforţate a fost de 38 pentru elenă şi 26 pentru româncă.

România are şapte reprezentanţi pe tablourile principale de la Australian Open 2019, 6 pe cel feminin şi Marius Copil în competiţia masculnă.

Irina Bara a fost însă singura jucătoare din țara noastră în calificările primului Grand Slam al anului.

Pentru faptul că a jucat în primul tur preliminar de la Mlbourne, șteianca va încasa un premiu de 15.000 de dolari australieni (9.360 de euro), dar și 2 puncte în clasamentul WTA.

Florin Mihalca