Irina Bara a fost eliminată de la Australian Open

77
Irina Bara

Irina Bara (26 de ani, locul 136 WTA) a pierdut în ultimul tur al calificărilor de la Australian Open, 2-6, 1-6 cu Viktoriya Tomova (26 de ani, 119 WTA), astfel că nu se va afla pe tabloul principal al primului turneu de Grand Slam al anului.

Singura jucătoare din România care a participat în ultimul tur al calificărilor de la Australian Open, Irina Bara, a fost învinsă în această dimineață de bulgăroaica Viktoriya Tomova.

Irina a început meciul excelent, cu break, apoi a urmat o serie de coșmar, cu 5 game-uri consecutive adjudecate de adversară. Begu a mai făcut un break la 5-1, dar nu a putut întoarce soarta primului act.

Irina nu a contat pe tabelă nici în setul secund. A reușit un break – al treilea al partidei – la 0-4, dar serviciul nu i-a funcționat deloc astăzi. Ea nu a câștigat nici măcar un game în care a servit, având procentaje mult inferioare adversarei atât la punctele câștigate pe primul serviciu, cât și pe al doilea.

Dacă Irina Bara nu se va afla pe tabloul principal de la AO, alte 5 românce o vor face:

  • Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) o va întâlni în primul tur pe jucătoarea poloneză Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA);
  • Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA)  va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova (31 de ani, 21 WTA);
  • Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) va da piept cu Jasmine Paolini (26 de ani, 52 WTA);
  • Irina Begu (31 de ani, 58 WTA) o va întâlni pe Oceane Dodin (25 de ani, 96 WTA);
  • În fine, Jaqueline Cristian (23 de ani, 73 WTA) se va duela cu Greet Minnen (24 de ani, 84 WTA).
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.