25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Înlocuită pe banca tehnică a echipei de handbal feminin CSU Oradea, profesoara Doina Ardelean ameninţă cu instanţa!

Schimbată din funcţia de antrenor principal al echipei de handbal feminin CSU Oradea, profesoara Doina Ardelean ameninţă cu instanţa conducerea clubului bihorean, pe care a reclamat-o şi la Ministerul Educaţiei, minister de care aparţine clubul. Mai mult decât atât, Doina Ardelean se consideră încă pe post şi spune că antrenorul Sebastian Tudor a fost numit la cârma formaţiei orădene deşi se află încă sub contract cu un alt club.

După anunţul oficial făcut de conducerea clubului CSU Oradea, cum că a fost înlocuită de pe banca tehnică a echipei de handbal feminin senioare, cu Sebastian Tudor, profesoara Doina Ardelean a reacţionat, declarând pentru AlesdOnline că va acţiona în instanţă conducerea clubului.

Profesoara se consideră încă pe post, un „post în care numirile se fac doar prin concurs”. 

De partea cealaltă, directorul clubului, Sorin Buhaş, susţine că antrenoarea Doina Ardelean „are un contract cu jumătate de normă cu secţia de handbal, dar clubul poate să-i traseze alte sarcini, inclusiv mutarea în alt compartiment, sub rezerva pregătirii profesionale şi a demnităţii”. În acest sens, conducerea CSU a decis s-o transfere la Centrul de Juniori, un centru care nu există, după cum declară antrenoarea, dar care va fi înfiinţat, după cum susţine directorul.

„Sunt foarte surprinsă de faptul că informațiile care mă privesc direct, referitoare la statutul meu le aflu din presă în mod eronat și nu printr-o decizie oficială a d-lui director Buhaș Sorin. Din câte cunosc eu, în cadrul CSU Oradea există o singură echipă de handbal Divizia A senioare, pe care o pregătesc de peste 5 ani, a cărei antrenoare sunt în deplină legalitate. Nu mi-am dat acordul în nici un fel să trec la Centrul de Juniori, care de fapt, nu există. Nu poți ocupa un post care nu există. Deciziile sunt cel puțin contradictorii și distructive. Păcat de tot ce am creat frumos, profesionist, de viitor”, a declarat antrenoarea.

Doina Ardelean acuză conducerea Clubului Sportiv Universitar şi de faptul că a numit la cârma echipei de handbal feminin un tehnician aflat încă sub contract cu un alt club, Crişul Chişineu-Criş.

„Practic au adus un spion în echipă, pentru că eu cred că se va face dreptate şi de drept voi reveni pe funcţie, iar Sebi va reveni la echipa de care aparţine, Crişul Chişineu-Criş şi apoi ne vom întâlni ca adversari în campionat, iar el va cunoşate multe din secretele echipei noastre”, a mai adăugat profesoara Ardelean, care în ultimul timp la avut ca antrenor secund pe fiul său, Cristian Ardelean, care, la rându-i, a fost înlăturat de la echipa.

Deşi nu a dorit să-i răspundă direct, directorul Sorin Buhaş susţine că desemnarea lui Sebastian Tudor în funcţia de antrenor al echipei CSU „se află în perfectă legalitate”.

Antrenoarea se declară dezamăgită pentru felul cum a fost schimbată, având în vedere şi faptul că ea a fost cea care a pus bazele acestei formaţii de handbal feminin în Oradea, în 2011, când „am format echipa pe nucleul formaţiei Romsport, club privat, unde am format jucătoare tinere”. Doina Ardelean nu uită de greutăţile pe care le-a avut de-a lungul timpului, din 2011, când echipa a fost înscrisă în Campionatul Judeţean, iar apoi din sezonul 2015-2016 de când se află în Divizia A, cu o activitate neîntreruptă, deşi „echipa a fost de mai multe ori la un pas de desfiinţare”.

Dezamăgirea antrenoarei constă şi în faptul că a fost schimbată „acum când a fost obţinută cea mai bună performanţă de la înfiinţare, când ne-am clasat pe locul III în serie şi am fost prima dintre echipele universitare, deşi ne-am bătut cu echipe care au beneficiat de condiţii mult mai bune”.

Pe lângă faptul că a ameninţat cu instanţa, antrenoarea Doina Ardelean a declarat că a sesizat şi Ministerul Educaţiei, cu privire la abuzurile conducerii clubului CSU faţă de ea.

De cealaltă parte, trebuie amintit că prin desemnarea lui Sebastian Tudor ca antrenor la echipa de handbal feminin, conducerea clubului CSU Oradea şi-a propus să treacă într-o nouă fază din existenţa echipei, cu un tehnician mai tânăr, care a avut rezultate apreciate la cârma formaţiei de băieţi CSM Oradea, dar şi cu fetele de la Crişul Chişineu-Criş, unde a activat ultima dată.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI