Giordan Watson a fost convocat de urgență la echipa națională a României

130

Giordan Watson a fost convocat de urgență la echipa națională a României. Baschetbalistul legitimat la CSM CSU Oradea s-a deplasat în cursul zilei de duminică în capitală pentru a se alătura Vulturilor, alături de care urmează se efectueze transferul la Valencia, Spania, acolo unde se va organiza bula Grupei A din campania de calificare la Campionatul European de baschet masculin.

Născut în SUA, Watson a dobândit cetățenia română în toamna anului 2017 și a evoluat pentru reprezentativa tricoloră în campania FIBA World Cup 2019, respectiv în precalificările și prima fereastră a calificărilor FIBA EuroBasket 2022. El are deja 15 apariții oficiale în echipamentul echipei naționale a României.

Inițial, Watson fusese nominalizat între cele nouă rezerve pentru această fereastră, alături de un alt jucător de la CSM CSU Oradea, Edward Petrescu. Cel din urmă va continua pregătirea la echipa de club.

Reamintim că în lotul lărgit al echipei naționale, pentru fereastra a 2-a din calificările FIBA EuroBasket 2022 au fost convocați Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, respectiv Cătălin Baciu, de la CSM CSU Oradea.

România se duelează cu Polonia pe data de 28 noiembrie anul curent, ora 17:30, respectiv cu Spania, pe 30 noiembrie, ora 20:30. Vulturii se situează pe ultimul loc al Grupei A cu 0-2 la general. Israel este liderul, având 2-0, în timp de Polonia și Spania au 1-1. Primele trei clasate la încheierea celei de-a 3-a ferestre, programată în luna februarie 2021, se califică la turneul final.

Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.