Gala Sportului Bihorean 2018 – Bianca Benea, sportiva anului 2018

209

Precum în anii trecuţi, şi de această dată, la jumătatea lunii decembrie, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai anului din judeţ, într-o ceremonie festivă, denumită Gala Sportului Bihorean şi organizată marţi la Hotel Continental Forum din Oradea.

 

Pe lângă sportivi, au fost prezenţi şi antrenori, conducători de club, reprezentanţi ai diferitelor instituţii, iar din partea autorităţilor a răspuns prezent invitaţiei subprefectul Iulius Delorean.

Ca de obicei, au fost întocmite trei secţiuni ale clasamentelor, referitoare la sporturile olimpice individuale, sporturile neolimpice şi echipe.

Cea mai bună sportivă a judeţului a fost desemnată spadasina de la CSM Oradea, Bianca Benea, antrenată de Nicolae Ille, care printre altele, a ocupat în acest an locul II cu echipa României la Campionatul Mondial de juniori de la Verona, unde la individual a ocupat locul V, locul VI cu echipa României la Campionatul European de juniori de la Sochi şi locul III la Cupa Mondială de juniori de la Bratislava.

Pe poziţia a II-a s-a situat judoka Alex George Creţ, de la LPS CSM Oradea (antrenor Emil Morar), iar pe locul III, înotătoarea Huszar Ingrid (CS Crişul, antrenoare Cristina Madău), sportivă care în acest an a reuşit să doboare şapte recorduri.

Tot la această categorie au mai primit premii ca laureaţi: ateltul Laviniu Chiş (CSM CSU Oradea) şi judoka Adrian Olaru (LPS CSM Oradea).

La secţiunea sporturi neolimpice, cea mai bună a fost desemnată karateka Szentgyorgyi Silvia Anamaria, de la clubul Good Dragon Marghita, sportivă pregătită de antrenorul Takacs Mihaly. Aceasta a fost multimplă medaliată în acest an, atât la competiţiile naţionale, cât şi cele internaţionale, Pe locul II ls-a situat Mircea Raul Tudorică, de la CS UAMT Agora, de la karate tradiţional, iar pe locul al III-lea, Cătălin Topai, de la CS Tae Kyon Oradea (antrenor Alexandru Sas) – taekwon-do ITF.

De asemenea, au mai primit premii, ca laureaţi la „neolimpice”, Andrei Tăuţan, de la CS UAMT Agora Oradea – karate tradiţional şi Gergely Akos, de la ACS Wolf Oradea – taekwon-do ITF.

La „echipe”, cea mai bună din Bihor în 2018 a fost declarată formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea, care a câştigat titlul naţional, pe locul II s-a situat echipa de polo masculin CSM Oradea, vicecampioană naţională, iar pe poziţia a III-a s-a situat echipa de polo feminin junioare II, antrenată de Liviu Garofeanu, care a devenit vicecampioană naţională în 2018.

Florin Mihalca

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.