24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Gala Sportului Bihorean 2018 – Bianca Benea, sportiva anului 2018

Urmărește-ne și pe Google News

Precum în anii trecuţi, şi de această dată, la jumătatea lunii decembrie, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai anului din judeţ, într-o ceremonie festivă, denumită Gala Sportului Bihorean şi organizată marţi la Hotel Continental Forum din Oradea.

- Publicitate -

Pe lângă sportivi, au fost prezenţi şi antrenori, conducători de club, reprezentanţi ai diferitelor instituţii, iar din partea autorităţilor a răspuns prezent invitaţiei subprefectul Iulius Delorean.

Ca de obicei, au fost întocmite trei secţiuni ale clasamentelor, referitoare la sporturile olimpice individuale, sporturile neolimpice şi echipe.

Cea mai bună sportivă a judeţului a fost desemnată spadasina de la CSM Oradea, Bianca Benea, antrenată de Nicolae Ille, care printre altele, a ocupat în acest an locul II cu echipa României la Campionatul Mondial de juniori de la Verona, unde la individual a ocupat locul V, locul VI cu echipa României la Campionatul European de juniori de la Sochi şi locul III la Cupa Mondială de juniori de la Bratislava.

Pe poziţia a II-a s-a situat judoka Alex George Creţ, de la LPS CSM Oradea (antrenor Emil Morar), iar pe locul III, înotătoarea Huszar Ingrid (CS Crişul, antrenoare Cristina Madău), sportivă care în acest an a reuşit să doboare şapte recorduri.

Tot la această categorie au mai primit premii ca laureaţi: ateltul Laviniu Chiş (CSM CSU Oradea) şi judoka Adrian Olaru (LPS CSM Oradea).

La secţiunea sporturi neolimpice, cea mai bună a fost desemnată karateka Szentgyorgyi Silvia Anamaria, de la clubul Good Dragon Marghita, sportivă pregătită de antrenorul Takacs Mihaly. Aceasta a fost multimplă medaliată în acest an, atât la competiţiile naţionale, cât şi cele internaţionale, Pe locul II ls-a situat Mircea Raul Tudorică, de la CS UAMT Agora, de la karate tradiţional, iar pe locul al III-lea, Cătălin Topai, de la CS Tae Kyon Oradea (antrenor Alexandru Sas) – taekwon-do ITF.

De asemenea, au mai primit premii, ca laureaţi la „neolimpice”, Andrei Tăuţan, de la CS UAMT Agora Oradea – karate tradiţional şi Gergely Akos, de la ACS Wolf Oradea – taekwon-do ITF.

La „echipe”, cea mai bună din Bihor în 2018 a fost declarată formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea, care a câştigat titlul naţional, pe locul II s-a situat echipa de polo masculin CSM Oradea, vicecampioană naţională, iar pe poziţia a III-a s-a situat echipa de polo feminin junioare II, antrenată de Liviu Garofeanu, care a devenit vicecampioană naţională în 2018.

Florin Mihalca

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI