Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au învins o nouă echipă de pe primele poziţii ale ierarhiei Ligii a II-a

61

După succesul de miercuri din judeţul Ilfov, din faţa celor de la Sportul Snagov, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au mai dat o lovitură, duminică, atunci când, pe teren propriu, la Sânmartin, au învins o nouă echipă de pe primele poziţii ale ierarhiei Ligii a II-a şi care luptă pentru promovare, Petrolul Ploieşti.

Bihorenii au confirmat forma bună din această săptămână şi s-au impus în faţa găzarilor de la Petrolul, cu 3-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0.

Elevii antrenorului Cristian Lupuţ au avut o evoluţie bună per ansamblul jocului, au marcat mai întâi, în minutul 25, prin Vasile Pop, în urma unei lovituri de la 11 metri, pe care a scos-o tânărul atacant George Paraschiv. Apoi, în minutul 29, acelaşi Paraschiv a înscris pentru 2-0, scor cu care s-a intrat în pauză.

În repriza a doua, oaspeţii au încercat să recupereze handicapul de pe tabelă, au început mai bine şi, la două minute de la reluare, au înscris golul de onoare, prin Robert Moldoveanu.

În minutul 79, orădeanul Alexandru Dulca s-a distrat în careu cu fundaşii ploieşteni, au fost faaultat până la urmă, la 6 metri de poartă, de Borţa, care a fost eliminat, iar George Preoteasa a transformat lovitura de la 11 metri, stabilind scorul final, 3-1 pentru Luceafărul.

De precizat însă că până la ultimul fluier al arbitrului argeşean Iulian Călin, în minutul 86, oaspeţii au mai primit un cartonş roşu, văzut chiar de căpitanul Laurenţiu Marinescu, rămânând în opt jucători de câmp.

Luceafărul s-a răzbunat, astfel, pentru înfrnângerea din tur, de la Ploieşti, unde a cedat cu 2-6, iar în urma acestui succes a urcat până pe poziţia a 10-a ierarhiei la zi a Ligii a II-a,

Alte rezultate din etapa a 30-a a Ligii a II-a la fotbal: Pandurii Târgu Jiu – Academica Clinceni 0-2, Aerostar Bacău – Daco-Getica Bucureşti 2-1, CS Baloteşti – Sportul Snagov 0-0, Universitatea Cluj – SSC Farul Constanţa 2-1,Metaloglobus Bucureşti – UTA Arad 3-0, Energeticianul – Ripensia Timişoara 2-3, Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara 1-0 şiASU Politehnica Timişoara – Dacia Unirea Brăila 4-0.

În etapa viitoare, fotbaliştii bihoreni de la Luceafărul vor juca în deplasare, cu CS Baloteşti, sâmbătă, 20 aprilie.