26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Fotbaliştii de la CAO Oradea au promovat în Liga a III-a

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Fotbaliştii de la CAO Oradea au promovat în Liga a III-a, după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat marţi mărirea numărului de echipe în eşalonul III, la 100. Astfel, vor fi zece serii a câte zece echipe.

Principalele beneficiare ale acestei măsuri sunt echipele de pe locul II la turneele de baraj, care iniţial nu au fost promovate, printre care se numără şi CAO 1910 Oradea, campioana judeţului Bihor.

În noul format, Liga a III-a va avea zece serii, cu câte zece echipe. Primele două, la sfârşitul sezonului regular, se vor duce la barajul de promovare, iar ultimele două vor retrograda. Va mai retrograda, de asemenea, şi echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul 8 din toate seriile.

Ciprian Blejan

Campionatul este programat să debuteze pe data de 12 septembrie.

„Un obiectiv important pe care l-am avut a fost acela de a putea să facem tot ceea ce este posibil să reducem cheltuielile acestor cluburi. Situația în eșaloanele inferioare este una foarte dificilă în momentul de față. Ca urmare a acestui obiectiv, am luat decizia astăzi de a crește numărul de echipe din Liga a 3-a de la 90 de echipe la 100. Iar formatul competițional la care am apelat este ca cele 100 de echipe să fie repartizate în câte 10 serii a câte 10 echipe”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Judeţul Bihor va avea, astfel, din noul sezon, trei echipe în Liga a III-a. Este vorba despre CSC Sânmartin, Luceafărul Oradea şi CAO 1910 Oradea.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI