Fotbaliştii de la CAO Oradea au promovat în Liga a III-a

112
 

Fotbaliştii de la CAO Oradea au promovat în Liga a III-a, după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat marţi mărirea numărului de echipe în eşalonul III, la 100. Astfel, vor fi zece serii a câte zece echipe.

 

Principalele beneficiare ale acestei măsuri sunt echipele de pe locul II la turneele de baraj, care iniţial nu au fost promovate, printre care se numără şi CAO 1910 Oradea, campioana judeţului Bihor.

În noul format, Liga a III-a va avea zece serii, cu câte zece echipe. Primele două, la sfârşitul sezonului regular, se vor duce la barajul de promovare, iar ultimele două vor retrograda. Va mai retrograda, de asemenea, şi echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul 8 din toate seriile.

Campionatul este programat să debuteze pe data de 12 septembrie.

„Un obiectiv important pe care l-am avut a fost acela de a putea să facem tot ceea ce este posibil să reducem cheltuielile acestor cluburi. Situația în eșaloanele inferioare este una foarte dificilă în momentul de față. Ca urmare a acestui obiectiv, am luat decizia astăzi de a crește numărul de echipe din Liga a 3-a de la 90 de echipe la 100. Iar formatul competițional la care am apelat este ca cele 100 de echipe să fie repartizate în câte 10 serii a câte 10 echipe”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Judeţul Bihor va avea, astfel, din noul sezon, trei echipe în Liga a III-a. Este vorba despre CSC Sânmartin, Luceafărul Oradea şi CAO 1910 Oradea.

 
 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.