Fotbalistele din Aleșd și-au aflat programul de la barajul de promovare

589

Sediul Federației Române de Fotbal a găzduit, ieri, tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga 1 pentru echipele feminine din liga secundă. Reprezentanta județului nostru, United Bihor Aleșd va debuta pe teren propriu.

Tragerea la sorți a fost efectuată de către Radu Petre, membru în Comisia de Fotbal Feminin, care a adusnoroc reprezentantei Bihorului (prima echipă extrasă din urmă), aceasta urmând să dispute două jocuri pe teren propriu. Prima adversară a echipei pregătite de Raul Bălăiban va fi, pe 5 iunie, câștigătoarea Seriei 1 (lupta se dă între Vulpițele Galben Roman și CSS Târgoviște, ultima etapă fiind programată duminică, iar echipa din Dâmbovița are prima șansă în cazul în care va obține cel puțin un punct). Pe 9 iunie, United Bihor va juca tot pe terenul de la Tileagd, în compania fostei colege de serie, Dream Team București, pentru ca pe 12 iunie să se deplaseze în Mureș, mai precis la Miercurea Nirajului, pentru ultimul joc în care va întâlni câștigătoarea Seriei a II-a, Ladies Târgu Mureș. 

„Am avut emoții mari la tragerea la sorți, dar până la urmă am obținut un program care, cel puțin din punct de vedere financiar, mă refer aici la costurile de organizare, ne avantajează. Vom aborda barajul încrezători în forțele noastre, indiferent de rezultat, avem doar de câștigat, mai ales că nici cel mai optimist suporter al echipei nu s-ar fiașteptat să ajungem în antecamera primei ligi”, a precizat antrenorul United Bihor, Raul Bălăiban. 

„La ce dificultăți am întâmpinat în acest sezon, este un miracol că vom juca pentru promovarea în prima ligă. Se pare, însă, că fotbalul îi răsplătește și pe cei silitori, nu doar pe cei bogați. Vom da totul pe teren pentru a obține rezultate bune care să facă cinste fotbalului bihorean. Batem la porțile Ligii 1, semn că fotbalul feminin din județul nostru merită susținut”, a completat Ficuț Csaba, președintele echipei aleșdene. 

Fiind singura echipă bihoreană care activează în eșalonul secund al fotbalului românesc, United Bihor a depus ,nu demult, un proiect nerambursabil, la Primăria Aleșd sperând că va obține sprijinul autorităților locale. Proiectul intitulat ”Reprezentăm fotbalul aleșdan în elita națională chiar în pandemie” are șanse din ce în ce mai mari să se materializeze spre bucuria iubitorilor de fotbal din urbea de pe Crișul Repede, dar și din județ, care așteaptă de aproape două decenii ca Bihorul să revină în primul eșalon valoric al fotbalului românesc.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.