Eveniment sportiv caritabil: Qubiz Bike Ride – concurs deschis bicicliștilor de toate vârstele

101
Qubiz Bike Ride

În data de 12 octombrie, în cadrul complexului KingsLand, comuna Ineu, județul nostru, se va desfășura un eveniment sportiv caritabil: Qubiz Bike Ride – concurs deschis bicicliștilor de toate vârstele, cu strângere de fonduri pentru proiecte educaționale: Fondul de Burse și Fondul Științescu.

Competiția are trei trasee de lungimi diferite:

1. Race 45 km: traseu competițional

2. Open 21 km: traseu pentru amatori

3. Cursa familiei 10 km: cursă dedicată familiilor

Traseele sunt compuse pentru probe individuale, acestea fiind completate cu proba familiilor. Vor fi premiati primii trei finaliști pe traseul Race 45 km pentru fiecare categorie de vârstă: masculin/feminin 14-18 ani, masculin/feminim 18+ . Pentru proba Open si pentru Cursa familiei se vor organiza tombole cu premii surpriză înaintea startului.

Concursul de bicicletă este conceput pentru a provoca concurenții cu trasee de diferite lungimi, într-un cadru organizat în care pasiunea pentru bicicletă întâlnește nevoia comunității. Toți banii din înscriere și donații din timpul evenimentului vor fi transferați către una din cele două cauze educaționale, la alegerea participanților și donatorilor.

Fondul de Burse și Fondul Ștințescu sunt proiecte derulate de Fundația Comunitară Oradea și sprijină educația copiilor și tinerilor prin oferirea posibilității de a achiziționa rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, cât și prin finanțarea unor programe de dezvoltare în știință și tehnologie. Participanții pot alege pentru ce proiect doresc să doneze prin taxa de participare.

Concursul este organizat de Qubiz în parteneriat cu Xterra Sport Bihor, club sportiv. Evenimentul este sprijinit de organizatori și voluntari.

Evenimentul se află la a treia ediție. Prima a fost organizată în anul 2017 și s-a bucurat de un real interes din partea participanților. Anul acesta la eveniment vor participa aproximativ 250 de sportivi din țară.

Startul probei de 45 km se va da din centrul complexului turistic, la ora 10:00. Următoarea probă, cea de 21 km, va începe la ora 11:00, urmând ca familiile să pornească la ora 13:00. Pe traseu vor fi voluntari care vor asigura hidratare și alimentație pentru participanți și le vor oferi indicații tehnice despre traseu.

Traseele sunt disponibile atât în format GPS/Strava pe site-ul qubizbikeride.ro, unde se pot găsi toate informațiile despre înscriere, donare, regulament, parteneri, organizatori.

Publicul larg cât și aparținătorii participanților înscriși sunt așteptați cu drag în incinta evenimentului pentru a ne bucura împreună de mișcare, competiție și pasiunea pentru bicicletă, contribuind în același timp la două cauze nobile care vor ajuta copiii defavorizați și tinerii cu potențial să se dezvolte profesional!

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.