26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Ediția a 5-a a Tour of Bihor a fost reprogramată pentru 2021

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Organizatorii Tour of Bihor, competiție ciclistă care trebuia să se desfășoare între 9-12 iulie 2020, au decis să reprogrameze evenimentul pentru anul viitor. „A fost o decizie dificilă, având în vedere faptul că ne pregăteam pentru ediția aniversară cu numărul 5, dar sănătatea și siguranța vine mai presus de orice, în această perioadă”, a declarat Mariana Macovei, marketing și comunicare Tour of Bihor.

În momentul declarării stării de urgență în România, își confirmaseră deja participarea la Tour of Bihor 19 echipe, între care și cele trei echipe italiene invitate să participe la Giro d’Italia 2020: Androni Giocattoli – Sidermec, Bardiani-CSF-Faizanè și Vini Zabù – KTM, iar lista sponsorilor și partenerilor era confirmată în proporție de peste 60%. Organizatorii aveau confirmate echipele de arbitraj, primiseră toate avizele de la Primăria și Consiliul Local Oradea, se pregăteau să trimită documentația legată de traseu la Direcția de Drumuri și începuseră negocierile cu câțiva parteneri noi pe partea de HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) pentru asigurarea cazărilor și meselor.

„Am fost nevoiți să punem totul pe așteptare. Către final de martie am primit de la Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) o informare cum că se suspendă toate evenimentele până la 1 iunie, iar spre final de aprilie am mai primit una, în care suspendarea a fost prelungită până la 1 iulie”, spune Mariana Macovei. În condițiile în care nu existau garanții că nu va apărea o nouă amânare și în lipsa unor reglementări clare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor sportive, organizatorii Tour of Bihor au decis că cea mai înțeleaptă decizie este amânarea competiției pentru anul viitor. 

Ciprian Blejan

„În Tur sunt implicați mii de oameni – 300 sunt doar participanții și echipa de organizare, cărora li se adaugă susținătorii și spectatorii, fără de care această competiție nu ar fi ceea ce este. Chiar dacă am fi avut reglementări, gândul că am putea pune în pericol sănătatea atâtor oameni, dacă o singură persoană nu ar fi respectat aceste reglementări, a fost suficient pentru a ne determina să decidem amânarea pentru anul viitor”, explică Mariana Macovei, precizând că situația creată de pandemie a pus presiune inclusiv asupra bugetului, în condițiile în care sponsorii – potențiali sau deja confirmați – s-au trezit în dificultate din cauza crizei. 

Inclus în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, Tour of Bihor este primul tur ciclist din România implicat în programe de educare a copiilor și primul tur ciclist transmis integral live în mediul online. Ediția din acest an a Tour of Bihor era programată imediat după Turul Sibiului, pentru a oferi echipelor străine posibilitatea de a participa la două competiții pe durata unei singure vizite la noi în țară. Inițiativa rămâne valabilă și va fi pusă în practică la următoarea ediție, fiind considerată, de organizatorii ambelor tururi, drept o șansă de a repoziționa România pe harta ciclismului internațional.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI