Echipa de polo CSM Oradea a început antrenamentele în bazinul de dimensiuni olimpice, în aer liber, aparținând Aquapark-ului Nymphaea

52

Echipa de polo CSM Oradea a început antrenamentele în bazinul de dimensiuni olimpice, în aer liber, aparținând Aquapark-ului Nymphaea. Acest lucru a fost posibil după ce administrația aquapark-ului a aprobat solicitarea clubului de a utiliza amintitul bazin pentru antrenamentele echipelor de polo seniori și juniori ale CSM Oradea.

Reamintim că bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, locul obișnuit de antrenament și disputate a meciurilor pentru echipa de polo a CSM Oradea, este într-un amplu proces de renovare. Lucrările afectează bazinul propriu zis, încăperile anexe, tribunele, dar și acoperișul amintitei baze sportive.

Pe parcursul zilelor trecute a fost amenajat terenul de polo în incinta bazinului, în conformitate cu dimensiunile regulamentare, având lungimea de 33 metri.

Dorin Costrăş, antrenorul CSM-ului lucrează, fără minge, cu următorii jucători: Raul Gavriș, Ramiro Georgescu, Alex Popoviciu, Bogdan Remeș, Cristian Dobre, Nichita Ilisie, Horațiu Ilisie, Czenk Ferenc, Kováts Viktor.

Pe lângă activitatea din bazin, sportivii efectuează și antrenamente în sala de forță, respectându-se și acolo normele legale în vigoare. Dorin Costrăș a precizat că deocamdată, antrenamentepe sunt axate pe readaptarea cu înotul și pe pregătirea fizică. Antrenamentele cu mingea vor veni mai târziu, în funcție de evoluția lucrurilor.

Activitatea echipei de polo s-a oprit în luna martie, la scurt timp după întoarcerea din Italia, acolo unde a disputat manșa a 2-a din semifinalele LEN EuroCup – ediția 2019/20. Reamintim că CSM Oradea a câștigat Cupa României 2020 și se situa pe locul al 2-lea, cu un număr mai mic de meciuri disputate decât prima clasată, în Superliga Națională de polo la momentul suspendării activității.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.