Echipa de baschet CSM CSU Oradea a avut un program neobișnuit pe parcursul ultimei săptămâni

49
Echipa de baschet CSM CSU Oradea

Echipa de baschet CSM CSU Oradea a avut un program neobișnuit pe parcursul ultimei săptămâni. Redăm în cele ce urmează șirul evenimentelor.

După meciul susținut la Cluj-Napoca, pe data de 7 martie, roș-albaștrii au beneficiat de o zi liberă, pentru ca în dimineața zilei de luni, 9 martie, să se prezinte la antrenament și să înceapă pregătirea pentru confruntarea cu SCM Timișoara, contând pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

Marți, 10 martie, pe adresa de comunicare a clubului a venit informarea de la Federația Română de Baschet potrivit căreia toate meciurile rămase de disputat din luna martie 2020 se vor desfășura fără public. Echipa a luat la cunoștință acest lucru și a înțeles că va fi lipsită la meciul cu Timișoara de aportul important al suporterilor.

Apoi, în cursul zilei de joi, 12 martie, în jurul amiezei, s-a primit informația potrivit căreia Liga Națională de baschet masculin a fost suspendată până la data de 31 martie anul curent. Cu toate acestea, echipa a încheiat ciclul complet de pregătire a meciului pe care ar fi trebuit să-l joace vineri, 13 martie.

Staff-ul tehnic a împărțit jucătorii în două grupuri, acestea confruntându-se în cursul serii de vineri, la ora programată pentru disputarea meciului. După disputatea acestui text jucătorii au primit două zile libere.

După ce sâmbătă și duminică a fost liber, perioadă în care mai mulți dintre componenții echipei au apelat la sala de forță sau cea de baschet pentru ședințe individuale de pregătire, luni, 16 martie, echipa a revenit la antrenament. De asemenea, jucătorii au participat la o ședință, alături de staff-ul tehnic și conducerea clubului în carul căreia s-au căutat soluții reciproc avantajoase, atât pentru sportivi, cât și pentru club.

Astfel, echipa își continuă programul de pregătire în așteptarea noutăților cu privire la evoluția situației, respectiv cu soarta Ligii Naționale de baschet masculin.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.