1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

După 13 ani, boxul bihorean are un nou campion naţional!

După 13 ani, boxul orădean are un nou campion naţional! Este vorba despre tânărul Angelo Covaci, legitimat la Gym Mar Strong, care a cucerit medalia de aur la întrecerile Campionatului Naţional de Box pentru juniori, competiţie desfăşurată la Tg. Jiu.

- Publicitate -

Sportivul pregătit de antrenorul Viorel Crăciunea a concurat în cadrul categoriei 50 kg, este noul campion național de box juniori al categoriei 50 kilograme, câștigând finala, după o decizie la puncte, cu 5-0, dar la capătul unui meci mai echilibrat decât s-ar crede privind hotărârea arbitrilor. Adversarul său din ultimul act a fost Ionică Popa, legitimat la Regaz Miercurea Ciuc.

Angelo este elev la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, unde profesoara Otilia Cadar îi este dirigintă. Dacă mulți s-ar fi așteptat de la Angelo să spună că îl are ca idol pe Mayweather sau Tyson, tânărul pugilist îl apreciază în mod desebit pe Vasyl Lomachenko, un boxer ucrainean de 32 de ani mai puțin cunoscut pentru cei din afara acestui sport.

Pentru el urmează acum o nou provocare, Campionatele Europene de la Sofia, din Bulgaria, care vor avea loc în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie şi unde a declarat că îşi doreşte o nouă medalie.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI