1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Dorin Costrăş, nemulţumit de modul de organizare al Cupei României la polo

Înaintea semifinalei de LEN EuroCup, cu italienii de la CC Ortigia, antrenorul echipei de polo CSM Oradea, Dorin Costrăș, a analizat şi performanţa de la finele săptămânii trecute a bihorenilor, câştigarea Cupei României, de la Bucureşti.

- Publicitate -

Tehnicianul s-a declarat nemulţumit de modul de organizare a competiţiei. „Organizarea acestui turneu mi-a lăsat un gust amar. Întregul eveniment s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Chiar dacă a fost un meci ușor, cel din sferturile de finală a fost programat dimineața la ora 8. Nu s-a ținut cont de faptul că sportivii au nevoie de o încălzire, de un mic dejun, de o ședință tehnică, de o pregătire corespunzătoare înaintea unui astfel de meci. Adică noi am spus că mergem la acest turneu pentru a-l aborda cu maxim de seriozitate, dar atunci când joci dimineața la ora 8 e greu să mai vorbim despre ceva serios. Apoi, am avut programată semifinala în după-amiaza aceleiași zile. A fost un cu totul alt meci, în compania unui adversar mai valoros în care am avut nevoie de prospețime și de atenție. Pe urmă am avut o pauză de mai bine de 24 ore la cererea Stelei. Aș vrea să spun că în campionat nu se întâmplă niciodată ca între cele două meciuri ale unei etape să fie o pauză de 24 ore. Majoritatea dublelor se joacă în decurs de 12-14 ore. Așa că, a fost puțin serioasă întreaga organizare a Cupei României. În fine, este un trofeu pe care noi l-am câștigat. Între ghilimele să spunem este un trofeu nesperat. Este de apreciat că băieții au înțeles mesajul. Scopul nostru a fost să avem meciuri de pregătire serioase, în vederea meciului cu Ortigia”, a declarat tehnicianul formaţiei bihorene.

Dorin Costrăş s-a referit şi la disputa din finala cu Steaua, câştigată la loviturile de departajare. „Bănuiesc că din exterior a fost un meci trepidant, cu emoție și suspans, până la sfârșit. Noi am intrat foarte hotărâți în apă. Era șansa noastră să vedem care este diferența între noi și Steaua. Este clar că Steaua dispune de un lot mult mai omogen, mai compact și mai experimentat. Însă ne-am întâlnit în acea zi în care nouă ne-a mers aproape totul. Am început în trombă, ne-am desprins la 3-0, 4-1. Părea că totul decurge pe un făgaș favorabil nouă. Steaua a reușit să reacționeze și să întoarcă rezultatul. Meritul nostru este că nu am abandonat lupta și am revenit de la 8-6. A fost un moment dificil pentru noi, deoarece am pierdut un avantaj important și am rămas în urmă la două lungimi în ultima secvență. Băieții au reușit să se concentreze și să se mobilizeze, astfel încât am trecut peste acest moment greu. Consider că rezultatul este corect. Per ansamblu am jucat mai bine decât Steaua. Am jucat fără frică, am jucat hotărâți și determinați în multe situații. Pot chiar să spun că am ratat din câteva situații favorabile. Am ajuns la penalty-uri, unde am câștigat. Se zice că este o loterie, dar și aici trebuie să dai dovadă de concentrare, de stăpânire de sine și consider că am fost echipa mai determinată și mai hotărâtă să câștige acest meci”, a mai afirmat antrenorul, care acum pregăteşte jocul cu italienii de la Ortigia, de sâmbătă seara, de la ora 18.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI